El Menorca Doc Fest ens proposa un cap de setmana dedicat a la sensibilització ambiental Del 21 al 24 d’octubre la Sala Albert Camus de Sant Lluis acollirà diferents projeccions i activitats orientades a la conscienciació sobre medi ambient a través de l’audiovisual

 

En col·laboració amb l’Ajuntament de Sant Lluis, Certamen Audiovisual MARE, Menorca Preservation i l’Agència Menorca Reserva de Biosfera, el Menorca Doc Fest ha creat dos nous premis orientats a la sensibilització ambiental.

Els dos nous premis creats són el Premi Illa de l’Aire (Millor documental de natura i sostenibilitat) i Premi Biosfera (Millor curt divulgatiu de Reserves de la Biosfera a tot l’Estat). Els films seleccionats per aquestes convocatòries obriran la prèvia del festival Menorca Doc Fest dels dies 21 al 24 d’octubre a la Sala Albert Camus.

El Premi Illa de l’Aire inclou quatre llargmetratges —dos d’ells també disponibles dins el programa pedagògic Aula Doc— amb especial menció al medi marí. Aquest premi ha sigut possible gràcies a la col·laboració amb MARE (Certamen Audiovisual per a la Conservació de la mar Balear), qui també farà entrega dels seus premis anuals del certamen de fotografia al final d’aquest cicle de cap de setmana amb l’opció de seguir- ho en directe per streaming. També hi col·labora Menorca Preservation, mentre que Menorca Biosfera és qui recolza el premi de curtmetratges, Premi Biosfera.

Programa i sessions
En el marc de l’Aula Doc, els dies 21 i 22 a les 11 h s’ofereixen projeccions escolars de les mateixes pel·lícules que formen part del Premi Illa de l’Aire: Out of Plastic, de Line Hadsbjerg (2018, VOSC, 53 min.), dia 21 a les 11h; i Historias del Agua, de José Carlos de Isla i Paco Ortiz (2021, VOSC, 85 min.).

Aquests mateixos llargmetratges es podran veure en les sessions oficials PREMI ILLA DE L’AIRE: a la Sessió 1 (21/10 a les 19 h) s’hi projecta Out of Plastic i a la sessió 2 (22/10 a les 19h) Historias del agua amb un col·loqui amb el director. Només hi mancarà la Sessió 3 (23/10 a les 12h) amb Cabrera, la Mediterrània ancestral, de Paleàrtica films (2021, VOC, 54 min.).

Trobareu els detalls del programa relacionats amb el Premi Illa de l’Aire a https://www.menorcadocfest.com/premi-illa-de-laire

A partir del 23 a la tarda el cicle s’orienta al PREMI BIOSFERA de millor curtmetratge divulgatiu, però abans, a les 13 h, tindrem un vermut musical al Pla de Sa Creu amb Squizo Project. Un projecte musical obert, basat en el funk instrumental amb influències del jazz.

Es continua amb les sessions del PREMI BIOSFERA, on hi podrem trobar dues sessions d’una hora amb la projecció d’un total de vuit curtmetratges seleccionat:

El dia 23 d’octubre a partir de les 18 h tindrem la primera sessió amb La herencia del mar. Saul David i Anampa Mesías (2019, v.o, 14 min); Olla a pressió: Aiguamolls en perill. Judith Siches (2021, vo, 23 min.); Voces en el barranco. Rafael Marrero Acosta (2019, v.o, 16 min.) i Twakana yagán. Rodrigo Tenuta i Ignacio Leonidas (2020, v.o,15 min.). I a l’endemà es continua a partir de les 17h amb la sessió 2: Un hotel de mil estrellas. Claudio Serra (2019, v.o, 19 min.); Eseró. Dácil Ridolfi (2021, v.o, 7 min.); Viure la mar. Magda Timoner (2020, v.o.c, 28 min.); Tao. Arnau Cloquells (2021, v.o.c, 2 min.); Merenberg. Jaime E. Manrique (2021, v.o.s.e, 8 min.)

Tots els detalls dels curtmetratges i les sessions relacionades amb el Premi Biosfera poden consultar-se a https://www.menorcadocfest.com/premi-biosfera

Finalment, el cap de setmana clausurarà el diumenge a les 19 h amb l’entrega de premis Illa de l’Aire i Biosfera i del certamen de fotografia MARE.

Totes les sessions són gratuïtes i no cal inscripció prèvia per assistir-hi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca