El ple del Consell Insular aprova els avantprojectes del servei públic de transport regular de viatgers per carretera La principal novetat que inclou el nou servei és l'activació de la línia L16 que cobrirà els viatges de Ciutadella a l'aeroport fent aturades a Ferreries, Es Mercadal i Alaior

 

Les dades d’ús del transport públic van quedar completament afectades amb l’arribada de la Covid19 reduint el nombre de persones usuàries en menys del 50% que abans ho feia. Així i tot, el departament de Mobilitat del Consell Insular de Menorca no defalleix en la intenció d’aconseguir que l’ús d’aquest servei sigui el majoritari entre la ciutadania i els visitants de Menorca.

Els avantprojectes que avui s’han aprovat al ple del Consell Insular tenen uns clars objectius d’impuls del servei i apropament del mateix a tots els racons de l’illa. La consellera de Mobilitat, Francesca Gomis, ha expressat en el ple d’aquest dilluns que des del departament es vol “garantir l’accessibilitat en transport públic a tot el territori, amb atenció als col·lectius vulnerables, per exemple, dotant a tots els municipis d’un mínim de quatre expedicions diàries amb la capital de l’illa i amb l’hospital de referència”. En el mateix ple, Gomis ha detallat que altres objectius inexcusables són “reduir la contaminació, reduir l’accidentalitat i minimitzar el consum energètic”.

 

La principal novetat d’aquests avantprojectes és que es resol una demanda històrica amb l’activació d’una nova línia que anirà de Ciutadella a l’aeroport fent aturades a Ferreries, Es Mercadal i Alaior, per tal de fer més accessible aquesta infraestructura de Menorca. El servei anirà augmentat les seves freqüències depenent de la demanda i el funcionament de la línia, començant amb un trajecte a primera hora i un trajecte a darrera hora del dia.

A partir d’ara, es treballa amb els plecs que determinaran les característiques concretes d’aquest servei públic i que posteriorment seran presentats públicament a les empreses interessades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.