La CE avisa que el bloqueig al procés d’adhesió d’Albània i Macedònia del Nord perjudica la “credibilitat” de la UE

ACN Brussel·les .- La Comissió Europea avisa que el bloqueig al procés d’adhesió d’Albània i Macedònia del Nord perjudica la “credibilitat” de la Unió Europea. “Albània i Macedònia del Nord segueixen complint les condicions per obrir les negociacions d’adhesió i els dos països han avançat en les reformes”, apunta el document de l’executiu europeu que analitza l’estat dels processos d’entrada al club comunitari dels diferents països candidats. El procés d’adhesió d’Albània i Macedònia del Nord està bloquejat pel veto de Bulgària per disputes històriques i culturals. Per aquest motiu, Brussel·les insta Bulgària i Macedònia del Nord a “resoldre els problemes bilaterals de manera prioritària”.

En l’informe, la Comissió Europea insisteix a “mantenir un procés d’ampliació creïble” però alerta que “queda feina a fer” per a la integració dels Balcans Occidentals a la Unió Europea.

La Unió Europea i els Balcans Occidentals van celebrar una cimera a principis d’octubre a Eslovènia en què no es va parlar de cap calendari per a l’entrada d’aquests països a la Unió Europea.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.