Ciutadella posa en marxa el programa «A Prop» per combatre la soledat involuntària de les persones grans S’establirà una xarxa de radars a cada barri per detectar casos que requereixin ajut

L’Ajuntament de Ciutadella posa en marxa un programa per detectar i ajudar a persones grans que pateixen soledat. Amb aquesta iniciativa, es pretén estar més a prop de les persones grans que viuen en soledat involuntària i/o aïllament, en situacions de risc i vulnerabilitat que perjudiquen els hábits de la vida dìaria i la seva qualitat de vida.

A través d’aquest programa, s’estableix una xarxa comunitària de radars als barris de la ciutat que, amb una mirada sensible i respectuosa, estiguin atents a la dinàmica diària de les persones grans del seu entorn més proper. En cas de detectar alguna situació que es consideri problemàtica, s’ha d’avisar a Serveis Socials, que faran una visita a domicili per detectar les necessitats d’aquella persona. En coordinació amb les entitats socials del municipi es decidirà com actuar, i s’activaran els recursos i/o serveis d’atenció necessaris.

Quines són les persones que podrien necessitar l’ajut d’aquest programa?

– Persones grans que viuen soles.

– Persones que manifesten pors i/o inquietuds.

– Persones amb manca de recursos personals i socials.

– Persones amb mala alimentació o higiene.

– Persones amb problemes de salut mental o deteriorament cognitiu.

– Persones vulnerables davant estafes o robatoris.

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.