Ciutadella proposa la concessió de la Medalla d’Or de la Ciutat a títol pòstum a Pere Melis Pons L’Ajuntament destaca la seva aportació en l’estudi i la divulgació de la llengua catalana

L’Ajuntament de Ciutadella proposa la concessió de la Medalla d’Or de la ciutat a títol pòstum a Pere Melis Pons (1924-2005), en reconeixement a la seva aportació en l’estudi i divulgació de la llengua catalana. Els tràmits per fer realitat aquesta distinció es van iniciar el febrer de 2020, però la pandèmia havia obligat a posposar-la en el temps.

La persona encarregada de redactar la memòria de mereixements del distingit ha estat Margarita Cursach Seguí, filòloga i experta en la persona de Pere Melis, i un dels aspectes que ella destaca és que “Pere Melis fou l’espipollador de la riquesa lèxica de la comunicació oral. El seu mestratge és, certament, únic i ha deixat empremta en moltes generacions”. Segueix dient la senyora Cursach que «la secció Espipollant és el centre de l’obra de Pere Melis perquè, amb prop de 7000 articles i durant més de vint anys, va fer present les paraules de la seva generació i de tot un poble. Així, l’interès lèxic menorquí, desvetllat per una recuperació democràtica, el va dur a obrir-se als referents de la filologia catalana, alhora que trobava en la lectura d’autors menorquins i del conjunt de la cultura catalana la millor escola per construir el seu perfil d’escriptor».

L’acte formal de proclamació de la distinció tindrà lloc el 16 de gener de 2022, durant l’acte institucional de l’Ajuntament de Ciutadella amb motiu de la Diada de Menorca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Xuroa Menorca
Ajudes lloguer 2021
Prevenció d'incendis forestals a zones habitades, Govern Balear
Vacuna't del grip