Garrido defensa els serveis públics com el principal dic de contenció de la pandèmia i també com a palanca de la reactivació econòmica i social

La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha participat en una jornada de feina sobre insularitat i serveis públics organitzada per UGT Illes Balears a la seu del Consell d’Eivissa, en una taula rodona en la qual també han pres la paraula la delegada del Govern a les Illes Balears, Aina Calvo, i el conseller insular de Presidència, Vicente Roig.

Garrido ha defensat que «si una lliçó ens ha demostrat la pandèmia és com són d’imprescindibles els nostres serveis públics, els quals han estat el principal dic de contenció contra la pandèmia i ara també han de ser la palanca per impulsar la recuperació econòmica i social. I quan dic serveis públics vull dir treballadores i treballadors públics».

En aquest sentit, la consellera ha fet un reconeixement a la tasca «imprescindible» de les treballadores i treballadors públics durant la pandèmia, i ha apostat perquè ara els governants estiguin a l’altura «reforçant l’estat del benestar i els serveis públics, continuant millorant les condicions laborals i impulsant mesures que ajudin a pal·liar els efectes de la insularitat».

Per aconseguir-ho, Garrido ha destacat «el diàleg constant amb els sindicats, perquè és la millor forma d’arribar a acords en benefici dels treballadors i treballadores i perquè és el que ens reclama la ciutadania».

La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat s’ha mostrat conscient del que la insularitat pot ocasionar a les plantilles de l’Administració General de l’Estat i dels cossos i forces de seguretat, així com en institucions penitenciàries i a la justícia, pel que fa al personal destinat a les Illes Balears. «Estam parlant no sols de les circumstàncies retributives, sinó de la importància d’elaborar un pla d’ordenació que permeti tenir present l’edat mitjana de les funcionàries i funcionaris, les jubilacions pròximes i la gran rotació existent, a més de l’increment de temporalitat que suposen aquests factors».

De fet, Garrido ha explicat que el context social i econòmic de les Illes es caracteritza per la naturalesa insular, que genera un conjunt de desavantatges que afecten molt especialment el cost de la vida i de l’habitatge, amb diferent intensitat temporal i territorial. Per això, el Govern està desenvolupant un Pla d’Habitatge que pretén ajudar a la manca d’habitatge que pateixen les illes.

A més a més, la consellera ha constatat que el 62,81 % de les plantilles actuals d’empleades i empleats públics de l’Administració General de l’Estat tenen més de 50 anys, dels quals un percentatge important poden sol·licitar la jubilació anticipada.

Per analitzar aquestes problemàtiques i plantejar possibles solucions de futur, el Govern i els sindicats s’han reunit aquesta setmana per iniciar els treballs per plantejar al Govern d’Espanya millores que permetin tenir unes plantilles adequades i amb millors retribucions, amb mesures de recuperació d’ocupació per poder garantir els serveis públics que la ciutadania necessita.

En concret, la tasca del Govern i els sindicats va encaminada a plantejar la descentralització dels processos selectius i l’establiment d’un complement de fidelització per als llocs de difícil cobertura. «En qualsevol cas, serà el diàleg amb aquest grup de feina el que establirà una solució dialogada per proposar les millors sortides per als problemes que pateix el personal de l’Administració General de l’Estat i dels cossos i forces de seguretat de l’Estat que treballa a les Illes Balears».

Per part del Govern, també ha assistit a la jornada la directora gerent de l’Escola Balear d’Administració Pública, María del Carmen Iglesias.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.