Armengol inaugura les XCI Jornades Estatals d’Estudiants de Medicina

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha inaugurat aquest dijous les XCI Jornades Estatals d’Estudiants de Medicina, que es faran fins dissabte a Palma. Aquest esdeveniment, que s’organitza dues vegades l’any, es fa per primera vegada a les Balears, coincidint amb el curs en què els primers estudiants de medicina de la Universitat de les Illes Balears es graduaran.

Les Jornades, organitzades pel Consell Estatal d’Estudiants de Medicina (CEEM), acullen 80 estudiants de les facultats de tot Espanya per debatre, durant tres dies, sobre la indústria farmacèutica, la medicina pal·liativa, la medicina alternativa i l’accés al MIR. Mitjançant xerrades i tallers, es defineix un posicionament comú sobre temes d’actualitat sanitària, que després el CEEM fa servir davant els seus interlocutors, com el Ministeri de Sanitat.

Durant la inauguració, la presidenta ha celebrat que s’organitzin jornades com aquestes, que contribueixen a “desenvolupar el pensament crític” i permeten que els estudiants de medicina “reflexionin sobre una professió tan fonamental per a la nostra societat”. També ha agraït “la il·lusió” dels organitzadors, a qui ha felicitat per la seva feina i a qui, des del Govern, se’ls ha donat suport després d’una audiència que van tenir amb ella el passat mes de juny al Consolat.

Armengol ha reivindicat la importància de la ciència, la recerca i un sistema de salut fort i ha assegurat que “il·lusiona veure que el 2022 es graduaran els primers estudiants de Medicina de la UIB”, alhora que el Govern “és conscient que tenim la responsabilitat de garantir que aquests joves tenguin a les Illes el futur que volen i desitgen”.

A la inauguració també hi han assistit el rector de la UIB, Jaume Carot, i el vicepresident del Col·legi de Metges de les Illes Balears, Carles Recasens.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.