El Consorci de Residus i Energia de Menorca i Ecovidrio presenten la campanya solidària “Recicla vidre per elles”, en col·laboració amb el Govern de les Illes Balears i la Fundació Sandra Ibarra.

Aquest dijous, amb motiu de la celebració durant aquesta setmana del Dia Mundial del Càncer de Mama, s’ha presentat a Menorca la campanya «Recicla vidre per elles», una iniciativa d’Ecovidrio que té com a objectiu mobilitzar els ciutadans a reciclar envasos de vidre per cuidar del medi ambient i contribuir, a la vegada, a una causa solidària: la prevenció del càncer de mama.

La campanya s’ha presentat als municipis des Castell i Ferreries, amb la presència del president del Consorci, Josep Juaneda, el director insular de Medi Ambient, Esteve Barceló i el tècnic de gerència d’Ecovidrio a les Illes Balears, Iván Tolsá. En el cas des Castell, els han acompanyat la regidora de Medi Ambient, Marisa Álvarez i la tècnica de Medi Ambient, Maria Galmés; mentre que a Ferreries hi eren presents la regidora de Residus i Energia, Maite Pons i el regidor de Turisme Antoni Salord.

Des de fa uns dies i durant el mes d’octubre, quatre iglús roses estaran ubicats a Ferreries i Es Castell. Tot el vidre que es reculli en aquests contenidors es convertirà en una donació d’Ecovidrio a la Fundació Sandra Ibarra per a la investigació, sensibilització i prevenció del càncer.

Aquesta campanya, d’àmbit estatal, s’estén a 170 ciutats on s’hi instal·laran uns 500 contenidors roses. Com a complement, la dissenyadora Agatha Ruiz de la Prada ha dissenyat un miniglú especial per a la ocasió on es destaca el lema de la Fundació Sandra Ibarra («Plens de vida») i que es pot adquirir a través de la web www.miniglu.es. Els beneficis es destinaran a la fundació per a contribuir a la prevenció i investigació del càncer.

Segons les dades disponibles, l’any 2020 es van reciclar un total de 2.572 tones d’envasos de vidre procedents de Menorca, el que suposa una mitjana de 26,9 kg de vidre reciclats per habitant. Actualment a l’illa hi ha 541 contenidors per a la recollida de vidre, el que suposa un contenidor per a cada 177 habitants aproximadament.

Ecovidrio és l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclat de residus d’envasos de vidre a Espanya.

La Fundació Sandra Ibarra és una organització sense ànim de lucre que impulsa i finança campanyes i projectes d’investigació, sensibilització i prevenció del càncer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.