El Sónar reunirà més de 300 artistes i científics en les edicions extraordinàries AI and Music S+T+ARTS i Sónar CCCB Les dues cites acolliran un centenar d'activitats del 27 al 30 d'octubre al CCCB, L'Auditori i el Poble Espanyol

Foto de família de les edicions extraòrdinaries del Sónar AI and Music S+T+ARTS i Sónar CCCB, el 21 d’octubre del 2021.

ACN Barcelona .- El Sónar reunirà més de 300 artistes, investigadors i científics en les dues edicions extraordinàries AI and Music S+T+ARTS i Sónar CCCB, en unes cites que tindran lloc del 27 al 30 d’octubre al CCCB, L’Auditori i el Poble Espanyol. L’estrella virtual serà una intel·ligència artificial que exercirà el rol de DJ al Pati de les Dones del CCCB, on punxarà durant la jornada del dijous 28, sense intervenció humana. D’altra banda, entre les 61 actuacions musicals programades destaquen figures com Koreless, Tirzah, Leon Vynehall, Space Afrika, Mouse on Mars i BFlecha. Els shows es podran seguir a peu dret i sense distanciament social.<

També hi haurà Dj Nigga Fox, Marco Mezquida, Marina Herlop, Object Blue, Rakky Ripper i les col•laboracions especials entre Cora Novoa & The Artifacts, i l’ensemble vocal de la nord-americana Holly Herndon amb Maria Arnal i Tarta Relena.

A més, coincidint amb el festival SónarCCCB, les nits del divendres 29 i el dissabte 30 d’octubre, OFFSónar by Night celebrarà el retorn del ‘clubbing’ a la nit de Barcelona amb els dos dj Nina Kraviz i Laurent Garnier, en dues sessions extraordinàries a l’Hivernacle del Poble Espanyol on compartiran cabina amb Angel Molina i altres DJs de l’escena actual barcelonina.

El codirector del Sónar Ricard Robles ha celebrat aplegar més de 300 persones participant amb diversos projectes en aquestes dues edicions. “Són 300 persones que venen de més de 25 països amb una dimensió internacional que es reforça”, ha aplaudit. Per al codirector del festival, aquesta doble cita serà també una celebració “camí” als 30 anys del Sónar.

Activitats sense distància social

Totes les activitats al CCCB i al Poble Espanyol (no a L’Auditori) se celebraran sense distància social, es podran presenciar els shows dempeus i el ball està permès a tots els recintes. Seguint el protocol del Procicat, la mascareta serà obligatòria a tots els espais, excepte a les àrees de restauració en el moment de la consumició.

L’accés es realitzarà prèvia presentació del passaport Covid UE que demostri estar vacunat amb la pauta completa, haver-se realitzat un test d’antígens (48 hores abans d’accedir al festival) o test PCR (72 hores abans) amb resultat negatiu, o bé haver-se recuperat de la infecció en els últims sis mesos.

Robles ha celebrat que el retorn del Sónar a la presencialitat “revalorarà” l’experiència musical i permetrà un retrobament i una experimentació en viu després de mesos de virtualitat a causa de la pandèmia.

AI and Music S+T+ARTS Festival

Pel que fa a la programació, l’AI and Music S+T+ARTS Festival El dimecres 27 i dijous 28 d’octubre, el nou festival d’intel•ligència artificial i música, organitzat en col·laboració amb la UPC i betevé i impulsat pel programa S+T+ARTS de la Comissió Europea, reunirà experts, científics, professionals i artistes de tot el món per a debatre, explorar i demostrar les sinergies entre creació musical i intel·ligència artificial a través d’un ampli programa de concerts, conferències, demostracions i hackatons.

Es presentaran un total de 21 shows musicals que integren la intel•ligència artificial, la majoria d’ells produïts expressament per al festival, entre els quals destaquen la col•laboració inèdita entre Holly Herndon, María Arnal i Tarta Relena o d’altres projectes artístics com Mouse on Mars, Hamill Industries & Kiani del Valle, AWWZ, Nabihah Iqbal and Libby Heaney o Reiko Yamada, així com un històric DJ set a càrrec d’una intel•ligència artificial que punxarà, sense assistència humana, tota la jornada al Pati de les Dones música de creació pròpia a partir de centenars de fitxers de música aliena

La nit del dimecres 27 d’octubre L’Auditori de Barcelona presentarà, en coproducció amb Sónar i la UPC, el Concert Inaugural de l’AI and Music S+T+ARTS Festival, amb el pianista i compositor Marco Mezquida estrenant el show ‘Piano+AI’.
El pianista Marco Mezquida ha explicat que serà un concert especial i memorable que serà un “work in progress”, amb una primera pedra on es veurà una conversa entre l’AI i la ciència. Ha pronosticat que serà “un viatge artificial i una conversa amb la ciència”, amb camins absolutament “inspiradors”.

Mezquida ha avisat que el concert estarà ple de textures envoltades de misteri, amb el repte que la improvisació estigui viva. “El que es produirà és que la intel•ligència crearà un món sonor, i jo crearé un altre món sonor”, ha dit, alhora que ha considerat que els camins de la música, com els de la ciència, són infinits.

SónarCCCB 2021

D’altra banda, divendres 29 i dissabte 30 d’octubre, el SónarCCCB comptarà amb 40 shows i DJ sets, amb noms internacionals de l’avantguarda com Koreless, Tirzah, Leon Vynehall, Space Afrika, Parrenin/Weinrich/Rollet, Object Blue A/V Live, Il Quadro di Troisi, Die Wilde Jagd o DJ Nigga Fox, així com una representació del talent nacional i local actual com BFlecha, Rakky Ripper i Cora Novoa & The Artifacts feat. Tirador A/V set, entre d’altres.

Per inaugurar SónarCCCB, Sónar, l’Ajuntament de L’Hospitalet i l’Institut de Recerca Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) presentaran per primera vegada un experiment de neurociència per explorar com funciona la curiositat humana a través de la música. El festival s’utilitzarà com a laboratori científic on recollir evidències per estudiar les diferències en la curiositat entre el públic de SónarCCCB. Per a dur-ho a terme, els dies 29 d’octubre al CCCB i 30 d’octubre a la sala Salamandra de L’Hospitalet, els participants seran exposats a música completament nova. Amb les dades obtingudes, s’avaluaran diferències entre els oients, considerant el perfil musical de cadascun, la sensibilitat i el plaer de l’experiència, així com la potencialitat d’entrar en estats de transcendència i absorció.

El programa de SónarCCCB es completa amb les conferències i workshops de Sónar+D i culminarà amb una marató de documentals sobre electrònica el diumenge 31 d’octubre a Aribau Multicines en associació amb el festival In-Edit. El dia anterior, dins del programa de xerrades de SónarCCCB tindrà lloc una conversa cara a cara entre Laurent Garnier i J.A. Bayona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.