I si compram només el que necessitam?

Tots hem sentit l’expressió “emergència climàtica” o “emergència sanitària”…Idò ara ens toca parlar de l’emergència alimentària. I és que segons les xifres oficials, quasi 700 milions de persones al món passen gana i 3.000 milions no es poden permetre una dieta saludable. Són xifres esfereïdores i que podem pensar que queden una mica enfora del nostre abast. Però si al costat d’aquestes xifres n’hi posam unes altres potser ho entenem millor: De les gairebé 78.000 tones d’aliments que consumim a Menorca, 11.785 acaben als fems. Així és, tant que ens omplim la boca del nostre producte local excepcional, però després resulta que no som responsables en la seva compra i consum. A nivell global 1 de cada 3 aliments produïts al món el desaprofitam, i això té un cost econòmic important, però també social i ètic.

La nostra responsabilitat individual és clau en aquests casos perquè les xifres demostren que la major part d’aquest malbaratament alimentari es produeix a les cases. Davant aquesta alarma a nivell mundial, i pensant que és molt difícil trobar solucions globals, cal actuar localment. El Consell de Menorca ha editat una guia per prevenir i reduir el malbaratament alimentari molt interessant i amb una sèrie de propostes de com aprofitar millor els aliments que compram. Des de planificar menús setmanals fins a reaprofitar sobres. També podem comprar productes frescos que no presenten el seu millor aspecte però que són aptes pel consum sense problemes, i que es venen a un preu més baix. Hi ha moltes maneres de trobar l’equilibri entre el que compram i el que realment necessitam. Tot és posar-s’hi i agafar l’hàbit.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Xuroa Menorca
Ajudes lloguer 2021
Prevenció d'incendis forestals a zones habitades, Govern Balear
Vacuna't del grip