La migració centra el debat dels líders europeus en la segona jornada de cimera Els 27 aborden la crisi fronterera amb Bielorússia i acabaran la trobada amb una discussió sobre digitalització

El president del Consell Europeu, Charles Michel, de la cancellera alemanya, Angela Merkel, i el primer ministre dels Països Baixos, Mark Rutte, durant una cimera a Brussel·les el 21 d’octubre del 2021.

ACN Brussel·les .- Els caps d’estat i de govern de la Unió Europea afronten aquest divendres debats sobre migració i digitalització. Els líders dels 27 discutiran la dimensió exterior de la migració arran de la crisi creada per Bielorússia, així com els acords amb països d’origen i trànsit i el reforç de les fronteres exteriors. A l’arribada a la trobada a Brussel·les, l’Alt Representant, Josep Borrell, ha apuntat que “s’ha de responsabilitzar el govern bielorús de les accions”, però ha subratllat que també cal veure quines aerolínies i operadors de viatges estan cooperant. Bielorússia facilita des de fa mesos l’entrada al bloc comunitari de migrants a través de les fronteres de Lituània, Polònia i Letònia i la Unió Europea analitza com respondre-hi.

A més, els líders europeus discutiran la dimensió exterior de la migració tot donant continuïtat a les conclusions de la cimera del juny, en què es va debatre la qüestió durant 10 minuts a petició d’Itàlia. Analitzaran, així, els pactes amb tercers països per evitar l’arribada de migrants a la Unió Europea, així com la manera com facilitar els retorns, entre d’altres.

La trobada dels líders europeus es preveu que acabi amb una conversa sobre digitalització per analitzar l’estat actual de diferents propostes que estan ja en marxa i algunes per al futur.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca