Rull diu que Batet “recull el que va sembrar” i l’acusa de tenir “dues vares de mesurar” amb Alberto Rodríguez

L’exconseller Josep Rull s’adreça a un seguit de persones

ACN Blanes .- L’exconseller Josep Rull assenyala que la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, “recull el que va sembrar” en relació a la inhabilitació del diputat de Podem, Alberto Rodríguez. Rull acusa Batet de tenir “dues vares de mesurar” en relació a la situació que van viure ell mateix, Jordi Turull, Oriol Junqueras i Jordi Sánchez amb la de Rodríguez. “A nosaltres se’ns va vulnerar el dret d’immunitat, se’ns va impedir comparèixer davant de la mesa de l’estatut del diputat, només perquè som independentistes. I ara mira de protegir Alberto Rodríguez”. En aquest sentit, Rull adverteix Batet que “el Suprem és insaciable” i lamenta que una presidenta “presumptament progressista” els “fulminés”.

L’exconseller Josep Rull a Blanes atenent els mitjans de comunicació aquest divendres 22 d’octubre de 2021.

Josep Rull ha carregat també contra l’alt tribunal a qui acusa de “no ser homologable als estàndards europeus” i considera que la condemna de Rodríguez és “ignominiosa des d’un punt de vista democràtic”. L’exconseller retreu a Batet que no els protegís davant del Suprem i optés per “fulminar-los” sense haver tingut la possibilitat de defensar-se a la mesa de l’estatut del diputat. “Va fer allò que ni Marchena s’atrevia a fer: treure’ns la condició de diputat que ens va donar el poble de Catalunya”, assenyala.

Rull assenyala que el que ha succeït és el que van advertir que passaria. “Primer vam ser nosaltres, els independentistes catalans, després qualsevol que s’atreveixi a discrepar. Quan dubtes a l’hora de defensar la democràcia, reculls les conseqüències”, remarca l’exconseller de Territori de la Generalitat.

En aquest sentit, Rull recorda l’advertència que li ha fet el Suprem a Batet en cas que no inhabiliti Rodríguez. “El tribunal l’amenaça a ella amb tenir problemes en cas que no executi una sentència ignominiosa en termes democràtics”, destaca.

“Quan érem els independentistes feia gràcia, ara pot ser qualsevol altre que discrepi pot ser assenyalat i això és el que li passa a la presidenta Batet. Quan no et poses al costat de la democràcia, sinó d’aquells que limiten la llibertat ideològica, la llibertat d’expressió i el dret de defensar idees legítimes, no pots defensar res”, ha conclòs Rull.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Xuroa Menorca
Ajudes lloguer 2021
Prevenció d'incendis forestals a zones habitades, Govern Balear
Vacuna't del grip