UGT Menorca trasllada a Esquerra Republicana la necessitat de treballar a favor del complement d’insularitat

El complement insularitat, que és el que reben els treballadors públics de l’Estat per compensar la insularitat, és insuficient. Aquesta ha estat la idea central que UGT Menorca ha traslladat aquest divendres matí a la diputada Marta Rosique i la senadora Elisenda Pérez d’Esquerra Republicana. A la trobada, que s’ha dut a terme a la seu de Més per Menorca, hi eren presents Damià Moll, coordinador de la formació i Josep Castells i Patricia Font, diputats al Parlament.

Tan UGT com Més per Menorca consideren que la compensació és insuficient i no reflecteix en cap cas la doble insularitat. Durant la reunió s’ha destacat que Canàries ja compta amb un complement d’insularitat molt més elevat. El fet és que el cost de vida a les Illes és car, manca connectivitat i una dificultat afegida a l’accés a l’habitatge. Així, si no es dota com toca, s’acaba afeblint als serveis oferts per part de treballadors públics de l’Estat; treballs que sovint compten amb moltes vacants i rotacions.

En aquest sentit, s’ha demanat que es traslladi a les institucions de l’Estat la necessitat d’una revisió del complement d’insularitat. Rosique ha deixat clar que “fem nostra aquesta reivindicació de la UGT Menorca per una insularitat digna, perquè els treballadors públics de que venen a Menorca es vegin compensats i no es vegin forçats a marxar de l’illa”.

Segons Castells “és necessari fer més atractiu viure a les Illes, la manca de solidesa d’aquests serveis acaba repercutint sobre la ciutadania, necessitam una insularitat digna”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Xuroa Menorca
Ajudes lloguer 2021
Prevenció d'incendis forestals a zones habitades, Govern Balear
Vacuna't del grip