Pere Punyetes Rosat Amb un cupatge de 45% Garnatxa, 25% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot i 10% Pinot Noir.

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam un vi rosat expressiu i golós que ens ha agradat molt. Es tracta del Pere Punyetes Rosat, elaborat pel celler Varias de Berral i Miró a Sant Saurdí de Noia dins la DO Penedès. Ens presenta un cupatge de 45% Garnatxa, 25% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot i 10% Pinot Noir.

Nota de tast

Aspecte: Color cirera amb reflexes violacis.

Nas: Aromes primaris a fruita vermella fresca i silvestre. També a llaminadures. Lleugeres notes cítriques que recorden la pell de l’aranja. Bona intensitat aromàtica.

Boca:  Pas per boca golós, amb tocs de fruita, gustós i molt ben estructurat per la seva acidesa. Intensitat mitjana que el fa molt bo de beure.

Maridatge

Musclos del gastrobar Pez Limón. Foto: Bep Al·lès©

Ideal per a compartir davant taules de formatges, embotits i carns fredes, ensalades, arrossos, plats de pasta i cuines del món. Peixos blaus i marisc.

Formatges de vaca semicurats o bé d’ovella i cabra frescos. També maridarà bé amb formatges blaus i aquells curats amb gust picant.

Vitello tonnato del Maramao. Foto: Bep Al·lès©

Embotits blancs com el bull, botifarró blanc, terrines de paté de campagne i carns fredes com un carpaccio de vedellla vermella de Menorca o un vitello tonnatto.

Ensalada amb mozzarella de Son Tema. Cittadella Restaurant. Foto: Bep Al·lès©

Ensalada de tomàtiga cor de bou de Menorca amb mozzarella o burrata de Son Tema; ensalada de formatge de cabra amb meló, figues i grans de magrana, ensalada de tomàtiga d’estiu de Menorca, alvocat, formatge tendre de Son Salom, ceba morada i cobrómbol.

Espaguetti amb gambes, pasta amb salmó fumat i salsa de vermut, pasta amb pesto d’oli d’oliva, alfabeguera i avellanes o bé una lasanya de peix.

Tàrtar de tonyina o de salmó, ceviche de càntera, carpaccio de pop o de sírvia, tataki de tonyina, a més de tacos de peix, de gamba o bé sushi variat. També peix fregit de Menorca com per exemple uns serrans.

Fideus fets amb caps de serrans. Foto: Bep Al·lès©

Graellades de peix i marisc, bacallà a l’all negre, fideuada d’escamarlans,  fideus brouosos de peix, peix al forn a la menorquina, sípia amb salsa o calamars plens.

També ideal per a acompanyar una pizza, tant a restaurant com si en feim comanda perquè ens la portin a casa, com és el cas d’aquesta pizza que porta el nom d’El Pilar, de Ses Voltes a Casa.

Si voleu saber més d’aquest vi elegant i seductor, diferent i especial el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.