El Consell rebrà un augment del 15% de finançament en 2022 per part del Govern balear

El Govern de les Illes Balears ha anunciat aquest matí que aportarà el volum de finançament més alt fins ara als consells insulars a través del proper Projecte de llei de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma per al 2022, amb un augment global del 15% respecte de l’any 2021.

Aquesta millora del finançament es reflecteix en un augment substancial en l’aportació als quatre consells i es produeix tant per l’increment de la bestreta per a l’any vinent, la qual constitueix el gruix del sistema de finançament dels consells, com per l’aportació de fons extraordinaris per compensar la caiguda d’ingressos de l’altra part d’aquest sistema, la liquidació corresponent al 2020, que s’ha de percebre el 2022.

Aquesta major aportació als consells a través dels pressuposts autonòmics suposarà per al Consell Insular de Menorca assolir un finançament 55,6 milions (7,5 més). Aquest augment servirà per a dotar partides incondicionades de despesa del Consell i representa una de les xifres clau per a l’elaboració del pressupost de l’any vinent del Consell.

La Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, ha destacat que ‘aquest increment permetrà que puguem avançar i reforçar el nostre projecte per Menorca apostant per les inversions socials, les polítiques mediambientals i el reforç al teixit econòmic de la nostra illa, en un moment de recuperació social i econòmica’.

Menorca rebrà el 12,9% del total de la transferència que el Govern balear destina als quatre consells, Mallorca el 70,8%, Eivissa el 14,1%, i Formentera el 2,1%.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.