Setmana inaugural del Menorca Doc Fest Demà dia 27 d’octubre s’inaugura l’exposició especial de Lluis Real i a l’endemà la dels Premi Tramuntana i Constel·lacions.

Aquest divendres 29 d’octubre assistirem a la gala inaugural del Menorca Doc Fest amb la projecció del documental Mientras Vivas Brilla de Matías Quetglas. Tanmateix, al llarg de la setmana ja anirem tenint els primers actes oficials amb la inauguració de diverses exposicions.

La més destacada, Any Amount of Dreams de Lluis Real, s’inaugura demà a les 17 h a Es Mercadal amb una visita guiada a càrrec de l’artista a les 19 h.

Les exposicions destacades

EXPOSICIÓ ESPECIAL MDF21 – ANY AMOUNT OF DREAMS(Muntanyes de Somnis) de Lluís Real és el resultat d’una feina de gairebé sis mesos entre l’autor i el Menorca Doc Fest, concebuda com a germana bessona del foto- llibre amb títol idèntic. En Lluís (Maó, 1948) ens fa d’ambaixador d’un hàbitat i uns personatges amb els quals ell diria que “s’hi ha enrotllat”, una expressió per entendre el seu caràcter i la fotografia com a mitjà d’expressió basat en la proximitat. Les fotografies mostren una llibreria habitada des del propi paisatge interior escenificat pels gestos. La incògnita del gest —expressions facials i postures impossibles— és la variable oculta que guia aquest treball on en Lluís és un còmplice més de l’escena.

Lluís Real neix a Menorca el 1948. Va estudiar fotografia a l’Ealing Technical College de Londres i ha passat bona part de la seva vida professional a Anglaterra. Des de llavors, i coincidint amb el seu retorn a Menorca, va començar a combinar el seu treball en el món editorial amb projectes personals que encara avui desenvolupa. Les seves fotografies s’han exposat a diferents racons d’Espanya i l’estranger i, actualment, es dedica exclusivament a la seva gran passió: la fotografia personal.

L’exposició, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Maó i l’Ajuntament des Mercadal, es podrà veure del 27 OCT > 7 NOV | Ca n’Àngel (Es Mercadal) de dillunsadiumenged’11a13hide17a20h i del 15 NOV > 9 DES a la Sala Sant Antoni (Maó) de dilluns a divendres de 18 a 21 h i dissabtes d’11 a 14 h i de 18 a 21 h.

En paral·lel a l’exposició s’han preparat diverses visites guiades, així com la presentació del foto-llibre:

  • –  Visita guiada de Any Amount of Dreams, amb Lluís Real
    27 d’oct a les 19 h i 1 nov a les 12 h Ca n’Àngel (Es Mercadal) 29 nov a les 19 h a la Sala Sant Antoni (Maó)
  • –  Presentació del fotollibre any amount of dreams, amb Lluís real i Judit Tur (enquadernadora)

    30 d’oct a les 11 h | CCM (Es Mercadal)
    22 nov a les 19 h | Sala Sant Antoni (Maó)

    A banda d’aquesta exposició especial de Lluis Real, a partir de dijous 28 es podrà visitar la mostra itinerant dels Premis Tramuntana (a Millor projecte fotogràfic documental MDF’21) juntament amb els treballs becats al programa Constel·lacions.

  •  

    L’EXPOSICIÓ PREMIS MENORCA DOC FEST 2021 inclou el treball guanyadors, els finalistes i la menció especial als Premis Tramuntana. Aquestes series fotogràfiques es podran veure del 28 OCT > 7 NOV | Espai Biel Mercadal, es Mercadal. La inauguració serà el 28 d’octubre a les 19 h amb una visita guiada perquè cada artista ens expliqui personalment la seva obra. Els projectes que s’hi exposen són ‘El Aguante: La Boca’ de Laia Albert; ‘Tigancă Vrăjitoare’ de Sílvia Prió (Finalista); ‘Hijos de la desmemoria’ de Santi Donaire i ‘Mahan Tera’ de Meri Santos (menció especial).

Així mateix, tractant-se d’una mostra itinerant, es podran veure més obres arreu de Mercadal. La Sala Multifuncional i el Centre de Convencions des Mercadal (mur exterior) acullen la resta de l’exposició amb els treballs dels fotògrafs becats amb residència de creació, ‘Constel·lacions. Mirades Intermediterrànies’, pel festival transfronterer FOTOLIMO i Es Far Cultural (Casa d’Artistes) durant el 2021. Amb el suport de l’Euroregió Pirineus mediterrània. Aquests treballs són ‘No me lo Pierdas’ de Noa Morales i Sergi Conesa i ‘EL Pont’ d’Angele Dumont.

En paral·lel també s’oferiran diverses rutes i vistes guiades a càrrec dels fotògrafs participants, podeu trobar-les a à https://www.menorcadocfest.com/exposicions-21

Així mateix, en destaquem la ruta itinerant que s’oferirà el dia 28 d’octubre a les 19 h coincidint amb la inauguració de la mostra. La sortida serà a la Sala Multifuncional (Mercadal) i cada fotògraf convidat podrà presentar i explicar personalment la seva obra. Amb la presència de Sergi Donaire, Laia Albert, Meri Santos, Noa Morales, Sergi Conesa i Angel Dumont.

Aquestes dues inauguracions estrenen els actes oficials del Menorca Doc Fest 2021 que concentrarà la seva màxima activitat del 29 d’octubre a l’1 de novembre.

Tot el programa a www.menorcadocfest.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.