El Santander obté un benefici de 5.849 MEUR fins al setembre i deixa enrere les pèrdues registrades durant la pandèmia Són els millors resultats de l'entitat des de l'any 2009, coincidint amb la darrera crisi financera

Ana Botín, presidenta executiva del Banc Santander

ACN Barcelona .- El Banco Santander va obtenir un benefici de 5.849 milions d’euros entre gener i setembre, una xifra que contrasta amb les pèrdues de 9.048 milions d’euros registrades el mateix període de l’any passat, quan l’entitat va dur a terme una actualització del seu fons de comerç i dels actius fiscals diferits en plena crisi de la covid-19. El benefici corresponent als nou primers mesos és el més alt des de l’any 2009, segons ha informat aquest dimecres l’entitat en un comunicat. Els mercats que més van contribuir al creixement del grup en els darrers nou mesos van ser Europa i els Estats Units, on els guanys va incrementar-se un 98% i un 122%, respectivament. Pel que fa a l’Amèrica del Sud, el benefici va créixer un 31% en termes interanuals.

Pel que fa únicament al tercer trimestre, el benefici del Santander va ascendir fins als 2.174 MEUR, un 25% més que el mateix període de l’any passat.

Els ingressos durant els nou primers mesos de 2021 van situar-se en 34.626 MEUR, un 8% més en comparació als tres primers trimestres de 2020. Quant al marge net, aquest va créixer un 11% en termes interanuals, fins als 18.848 MEUR.

Malgrat la millora en el benefici i els plans de reestructuració recentment anunciats, els costos d’explotació de l’entitat van incrementar-se un 4% entre gener i setembre, fins als 15.778 MEUR. El creixement d’aquesta partida, però, va quedar compensat per la reducció de la dotació per insolvències. Les provisions del banc a finals de setembre es van quedar en 5.973 MEUR, un 34% menys respecte al mateix mes de l’exercici anterior.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.