El BCE manté els tipus d’interès al 0% i les compres d’actius antipandèmia en plena escalada de preus

Christine Lagarde

ACN Brussel·les .- El Banc Central Europeu (BCE) ha decidit mantenir sense canvis la seva política monetària en la reunió d’aquest dijous. En plena escalada de preus a l’eurozona, el Consell de Govern ha optat per mantenir els tipus d’interès en el 0% i les compres d’actius sota el programa antipandèmia. En la trobada, la institució monetària ha confirmat la decisió del setembre de continuar amb un ritme més “moderat” les compres d’actius sota el programa antipandèmia, “El Consell de Govern segueix considerant que les condicions de finançament favorables es poden mantenir amb un ritme de compra d’actius més moderat que en el segon i el tercer trimestre de l’any”, diu el document del BCE.

D’altra banda, la cúpula del BCE ha decidit mantenir al 0% el tipus d’interès d’operacions principals de finançament, al 0,25% el de facilitat de crèdit i al -0,5% el de facilitat de dipòsit. Sobre els tipus d’interès, la institució monetària apunta que es mantindran en el nivell actual o inferior fins que la inflació se situï en el 2%.

“El Consell de Govern es manté preparat per ajustar tots els seus instruments, en cas que sigui necessari, per garantir que la inflació s’estabilitza en el 2% en el mitjà termini”, diuen les conclusions de la reunió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.