Autoritzada la contractació del subministrament del medicament exclusiu eculizumab Aquest fàrmac s’utilitza principalment per al tractament de dues malalties rares i greus

El Consell de Govern ha atorgat l’autorització al director general del Servei de Salut de les Illes Balears per contractar el subministrament del medicament exclusiu eculizumab amb destinació als centres hospitalaris del Servei de Salut.

El valor estimat previst per a aquest contracte és de 10,2 milions d’euros. Aquest medicament exclusiu està indicat en població adulta i pediàtrica principalment per al tractament de dues malalties rares: els casos d’hemoglobinúria paroxística nocturna (HPN) i els de la síndrome hemolítica urèmica atípica (SHUa).

L’hemoglobinúria paroxística nocturna (HPN) és una malaltia rara i greu que afecta en major proporció el sexe femení. Genera una descomposició dels glòbuls vermells que succeeix amb més probabilitat durant la nit o a primera hora del matí. Els medicaments que inhibeixen el sistema immunitari poden ajudar a disminuir-la. L’eculizumab permet bloquejar aquesta descomposició.

La síndrome hemolítica urèmica atípica (SHUa) és una malaltia ultrarara i especialment greu que afecta en un 60 % pacients pediàtrics. La provoca una fallida del sistema immunitari i causa danys en els òrgans vitals. Genera una disminució de les plaquetes o trombocitopènia i una insuficiència renal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.