Informen de la contractació d’emergència per fer proves diagnóstiques de la Covid-19

El Consell de Govern s’ha donat per assabentat de la contractació d’emergència, a càrrec del Servei de Salut, del servei de realització de proves diagnòstiques de la COVID-19 als residents balears de tornada a les Illes Balears procedents de la resta de l’Estat durant els mesos de setembre i octubre de 2021, per un import màxim de 400.000 € i amb els preus unitaris de 75 € per prova PCR i 30 € per test d’antígens.

La resposta que han donat i donen els sistemes de salut a aquesta pandèmia ha ultrapassat amb escreix els paràmetres de l’activitat ordinària, i, en conseqüència, també s’han incrementat de manera exponencial les necessitats ordinàries de mitjans materials i recursos humans per dur-la a terme.

En conseqüència, el Servei de Salut de les Illes Balears ha hagut de contractar la realització de proves per diagnosticar la COVID-19 (proves PCR i tests d’antígens) als passatgers balears de tornada a les Illes Balears des de la resta de l’Estat durant els mesos de setembre i octubre de 2021. Aquest servei als accessos té l’objectiu de controlar la incidència de la malaltia a les Illes Balears i garantir la reactivació del sector turístic.

Cal destacar que totes aquestes contractacions es financen a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional per a les Illes Balears, autoritzat per la Comissió Europea. Aquesta redistribució dels ajuts europeus s’emmarca en la decisió de la Unió Europea de flexibilitzar l’ús dels fons de cohesió per reforçar els sistemes sanitaris i la capacitat de resposta davant la crisi sanitària.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.