Armengol apunta a la World Travel Market que el 2022 les Balears recuperaran el turisme britànic anterior a la pandèmia

La delegació del Govern desplaçada a Londres amb motiu de la fira turística World Travel Market (WTM), amb la presidenta Francina Armengol, i el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Nequeruela, al capdavant, ha assistit aquest matí a la jornada inaugural a la capital britànica, on els touroperadors i les empreses del sector, tal com ja havien traslladat en reunions prèvies a aquesta fira, han transmès que el mercat britànic continuarà creixent el 2022 i que les Illes Balears estan en disposició de recuperar el turisme britànic perdut durant la pandèmia provocada per la COVID19. Així ho ha indicat la presidenta: «el 2022 començarem la temporada abans i podrem recuperar el nivell del turisme britànic de l’any 2019» i «estam preparats per assumir-ho amb força i ganes».

Armengol també ha indicat que enguany la despesa per turista ha crescut un 7,2 per cent respecte d’abans de la pandèmia. «Estam estimulant un turisme de més qualitat en termes amplis i per tant molt més conscient de la nostra realitat territorial i de la nostra fragilitat ambiental», ha dit la presidenta, per recalcar també que «hem de seguir amb aquesta línia de treball per eliminar el turisme d’excessos i fer que sigui molt més compatible amb la nostra realitat social».

La presidenta ha mostrat el seu agraïment als treballadors i les treballadores del sector pel seu esforç, ja que «ho han donat tot durant aquests mesos molt complicats» i ha dit que gràcies a ells la temporada ha superat les expectatives. També ha mostrat el seu agraïment als empresaris i empresàries que han aconseguit que les Balears hagin sigut una destinació líder. Armengol, a més, ha recordat que gràcies a aquesta feina i a la recuperació de la seguretat sanitària les xifres de reserves de vols per al proper hivern indiquen que la temporada del 2022 serà bona. Tant la presidenta com el conseller han apuntat que el 2022 serà l’any de la plena recuperació.

Així mateix, la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha visitat l’estand de les Balears i ha afirmat que les Illes lideren la recuperació turística i que són la comunitat autònoma que més ha crescut en turisme britànic. A més, ha afegit que les perspectives per als propers mesos són bones.

En una situació marcada per la incertesa generada per la pandèmia, el segon mercat turístic en importància per a les Illes enguany s’està comportant millor que a la resta de comunitats autònomes, ja que les Illes Balears estan aconseguint captar a 4 de cada 10 turistes del Regne Unit que arriben a Espanya. Tot això gràcies a l’avantatge competitiu que va suposar ser la primera regió espanyola a situar-se en verd en el semàfor de viatges del país britànic.

El conseller Negueruela ha destacat la necessitat d’impulsar una feina dirigida a “potenciar els mesos d’hivern per a millorar la connectivitat”. En aquesta línia, ha avançat que des d’octubre i fins a març els aeroports de les Illes Balears recuperaran un 82% del trànsit aeri perdut durant la pandèmia amb el Regne Unit. De fet, les aerolínies han planificat un total de 575.000 seients per a aquest hivern entre tots dos territoris, enfront dels 707.000 de l’hivern de 2019, abans que esclatés la pandèmia. Tal com ha destacat Negueruela, aquestes xifres demostren que la recuperació s’està consolidant i que l’estratègia desenvolupada per les Balears ha funcionat no només durant l’estiu, sinó que també es prolonga fins a la temporada baixa.

L’estand de les Balears a la WTM fa prop de 450 metres quadrats i compta amb la presència dels quatre consells insulars. També hi participen 8 ajuntaments de Mallorca (Alcúdia, Calvià, Felanitx, Manacor, Palma, Pollença, Sant Llorenç des Cardassar i Santanyí) i tres coexpositors privats: Iberostar Hotels, Viajes Sidetours i Adramar Incoming Service.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.