La Volta Cicloturista Internacional a Menorca s’acomiada bufant les espelmes del seu 20è aniversari Tolo Boyeras i Mavi García han estat els primers escaladors a la pujada a Monte Toro.    

Amb un pastís d’aniversari i el tradicional repartiment de premis, es va comiadar ahir diumenge la XX Volta Cicloturista Internacional a Menorca, que ha baixat el teló després de dos dies intensos plens d’emocions. Hi havia ganes de practicar cicloturisme però sobretot de retrobar-se després del parèntesi forçat de l’any anterior a causa de la pandèmia i en aquest sentit, la vintena edició ha sabut enllaçar les dues coses des de principi al fi. Sense sobresalts meteorològics com dissabte, la matinal ha transcorregut amb placidesa pels 320 participants que han pres la sortida a les 8.45 del matí amb més de 60 quilòmetres de recorregut per davant i l’assignatura sempre dura de coronar els 358 metres d’escalada a Monte Toro. Si bé els participants d’una marxa cicloturista no miren mai el cronòmetre, sempre hi ha un anhel de superació en cadascun d’ells per la passió que senten per les dues rodes, un fet que s’ha tornat a repetir aquest diumenge.

El primer en arribar al cim ha estat el mallorquí Tolo Boyeras mentre que en dones, Mavi García s’ha endut l’honor en una edició on la presència femenina ha tornat a ser molt destacada amb 47 donesi consolidant-la com una de les marxes cicloturistes del panorama nacional amb més participació. A la categoria de millors escaladors per parelles mixtes, els ciutadellencs Tomeu Sintes i Maica Pedraza han obtingut el millor crono. Després de la baixada i el reagrupament a Es Mercadal, el gran grup ha transitat amb empenta per carreteres secundàries i camins de paret seca típicament menorquins com el Camí de Llucalari o el de Sa Forana, per tornar al punt d’origen al centre de Maó per l’elegant Camí des Castell que els ha conduït fins a la Plaça Constitució. Després de baixar de les bicicletes i enmig de l’eufòria per la gesta aconseguida, la música ha servit de corretja de transmissió per fer ballar molts dels cicloturistes, gairebé sense mostrar cap símptoma de cansament. “El temps avui ens ha acompanyat i es nota que el gran grup ha gaudit amb el recorregut però sobretot per haver viscut un cap de setmana d’autèntic companyerisme i amistat sobre les dues rodes” explicava Arturo Sintes, Director de la prova.

Dinar de comiat

Al migdia el recinte firal de Maó fou l’epicentre del dinar de comiat que comparteixen cada any tots els participants, constatant amb aquesta celebració el retorn a la normalitat precisament al mateix espai on fins fa uns mesos, es vacunava la població. En aquest sentit, el dinar ha estat marcat per un to festiu i ple de trofeus per als cicloturistes amb l’objectiu de premiar la seva fidelitat a l’esdeveniment i reconèixer també les marques aconseguides per l’escalada a Monte Toro. Sens dubte, un dels moments més emotius ha estat poder veure tots els presidents que ha tingut l’Associació Cicloturista de Menorca durant dues dècades d’existència, bufant les espelmes d’un pastís commemoratiu. Un altre moment divertit ha estat quan els convidats d’aquesta edició, el corredor professional Toni Colom, la periodista Ainara Hernando i la corredora professional Mavi García han sorprès Arturo Sintes amb el regal d’un mallot oficial de la mallorquina per l’aniversari de la prova. També el grup mallorquí de cicloturistes de s’Olivera, han volgut tenir un detall amb Sintes.

El President de la Federació Balear de Ciclisme, Fernando Gilet, ha felicitat també l’organització per mantenir l’esperit de la prova i fer que la Volta Cicloturista Internacional a Menorca sigui una gran família on tothom se sent ben acollit.

Classificacions destacades

Podium S’Enclusa-Monte Toro

Fèmines

  1. Ailieen Stewcat
  2. Maica Pedraza
  3. Adela Alabama

Masculins

1.Roberto Borriatos

2.Tolo Boyeras

3.Alexis Cuello

Trofeu Arturo Sintes (1er ciclista masculí a arribar a Monte Toro)

Tolo Boyeras

Trofeu Lina Puig (1era fèmina a arribar a Monte Toro)

Mavi García

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.