Cellers d’arreu del món insten el sector del vi a aconseguir les zero emissions de carboni l’any 2050 Els 22 membres del grup International Wineries for Climate Action signen una carta per promoure un compromís col·lectiu

 

Detall d’un pàmpol de vinya ecològica en plena tardor. Imatge del 28 d’octubre del 2021. 
ACN Barcelona .- Fins a 22 cellers de diferents punts del món reclamen un compromís del sector vitivinícola per reduir les emissions contaminants. Organitzats des d’International Wineries for Climate Action (IWCA), els directius han signat una carta per instar la resta d’empresariat a aconseguir que el 2050 la producció de vi es faci sense emissions de carboni. Coincidint amb la celebració de la COP26 a Glasgow, recorden que el moment actual és “crucial” per a què el món del vi se sumi als compromisos mundials contra el canvi climàtic. “Sense una reducció de les emissions ràpida i decisiva, el nostre futur l’alterarà fins a nivells difícils d’imaginar, amb conseqüències devastadores per a les nostres estimades regions vinícoles”, avisen.
El grup –constituït el 2019 a iniciativa de les empreses Família Torres i Jackson Family Wines -lamenta que moltes empreses han afrontat el compromís contra la contaminació com una qüestió “comunicativa o de relacions públiques”. Per aquest motiu, International Wineries for Climate Action reclama al sector que ara situï aquesta qüestió “al nucli” de les operacions de les seves empreses per a què el vi pugui actuar com a “motor” d’un canvi transformador.

A la carta publicada aquest dimarts, IWCA fa una crida a tots els cellers que s’adhereixin al col·lectiu. Recorden que les empreses del grup es comprometen a fer un inventari de les emissions de carboni i a elaborar un pla per reduir-les, amb l’objectiu de progressar de forma constant fins assolir la neutralitat l’any 2050, com a màxim. L’entitat apunta que està treballant en un mètode únic per a què tots els cellers puguin calcular les emissions de forma igual.

Al mateix temps, el grup assenyala que s’ha adherit a la campanya mundial ‘Race to Zero’, on més de 6.200 membres no governamentals estan compromesos en reduir a la meitat les emissions contaminants quan arribi el 2030, per arribar a eliminar-les al cap de vint anys després. IWCA recorda que els membres d’aquesta campanya provenen de 120 països i representen gairebé el 25% de les emissions contaminants actuals.

“El lideratge empresarial actual és inseparable del lideratge climàtic”, asseveren des del grup, tot convidant l’empresariat del món del vi a fer “tot allò que estigui a les seves mans” per frenar la contaminació. El col·lectiu augura que les empreses vitivinícoles poden situar-se com a “model d’esperança i acció en la resposta mundial vers la crisi climàtica”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Xuroa Menorca
Ajudes lloguer 2021
Prevenció d'incendis forestals a zones habitades, Govern Balear
Vacuna't del grip