Curs de formació sobre pasturatge dirigit

 

El bestiar pot ser un gran aliat a l’hora de regenerar la fertilitat d’una finca. Amb les seves peülles creen una pertorbació moderada de la superfície i amb els seus excrements fan un aport de matèria orgànica de la millor qualitat. La clau està en saber gestionar la intensitat d’aquest impacte, el moment d’entrar a pasturar i el temps d’estada dels animals.

El curs que oferim el proper dissabte 13 de novembre cerca precisament donar les claus per dur a terme pasturatge dirigit a una finca de manera exitosa. Francesc Font, enginyer tècnic agrícola i soci fundador d’Agroassessor, ens explicarà les bases teòriques d’aquest mètode i ens mostrarà les eines necessàries per a dur-lo a terme.

La formació, que durarà de 11 a 17:30 i es durà a terme a Ciutadella, s’organitzarà en dos blocs. El matí veurem la teoria: en què es basa el pasturatge dirigit i les nocions necessàries per poder-lo implementar de manera correcta. Seguidament, dinarem junts i podrem compartir impressions i intercanviar experiències. El capvespre anirem a una finca de custòdia a veure i tocar les eines que s’utilitzen per a pasturar el bestiar, observar el sòl i resoldre tots els dubtes que vagin sorgint.

El curs té un preu de 15€ per a les finques de Custòdia Agrària i 25€ per a la resta. El dinar està inclòs. Les places són limitades, per tant, cal fer la inscripció telefonant al 971 35 07 62, enviant un correu a custodia@gobmenorca.com o bé visitant-nos a la nostra oficina del Camí des Castell 53, a Maó, de dilluns a divendres de 9 a 14 h. El curs és obert a tothom i es prioritzarà la inscripció de persones relacionades amb l’activitat agrària professional.

Aquest cicle de formacions es troba dins del projecte «Foodnected» i es desenvolupa gràcies al suport de la Fundació MAVA i l’Ajuntament de Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.