Mor el cantant Georgie Dann als 81 anys El músic francès va triomfar a Espanya als anys 80 amb cançons d'estiu com 'Chiringuito' o 'La barbacoa'

 

ACN Barcelona .- Georgie Dann ha mort aquest dimecres a Madrid als 81 anys, segons ha confirmat l’SGAE en una piulada, entitat de la qual Georgie Dann n’era soci. El cantant estava ingressat a l’hospital Puerta de Hierro de Madrid on s’havia de realitzar una operació de maluc, segons ha informat ‘El Mundo’. El músic francès, resident a l’estat espanyol des de mitjan anys seixanta, va triomfar a Espanya i arreu amb les seves cançons populars d’estiu, peces ballables que es van fer internacionals com ‘El chiringuito’ o ‘La barbacoa’. El compositor i lletrista tenia registrades 303 obres a l’SGAE, com ha recalcat a través de Twitter l’entitat.
Nascut a París l’any 1940, Georgie Dann es va fer molt popular a partir dels anys setanta gràcies a les seves populars i ballables cançons estiuenques, la més recordada de les quals és ‘La barbacoa’ (1994), però també ‘El chiringuito’ (1988) o ‘El bimbó’ (1977). El músic francès es va donar a conèixer com a autor de cançons per al gran públic, i no obstant això tenia formació clàssica, doncs va estudiar de jove al conservatori de París, durant vuit anys. Anys després es traslladaria a l’estat espanyol, i és aquí on va desenvolupar tota la seva carrera artística, que va explotar coincidint amb el final del Franquisme.

Als anys 90 Dann va fer una retirada que semblava definitiva, però a principis del segle XXI va tornar a publicar alguns temes propis, que amb tot ja no van tenir la popularitat dels seus vells èxits. La seva última cançó coneguda va ser ‘Buen rollinski’, l’any 2018, una cançó sobre el món del futbol a propòsit del darrer Mundial de Rússia.

Horeca Menorca, feria Hostelería y restauración 2023

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca