Darias sobre la situació epidemiològica a Espanya: “Estem en unes condicions òptimes per tenir el virus acorralat” La ministra diu que la variant delta ja és la predominant i que hi ha un 5% de casos que corresponen a la delta plus

 

La ministra de Sanitat, Carolina Darias
ACN Madrid .- La ministra de Sanitat del govern espanyol, Carolina Darias, ha qualificat aquest dijous “d’estable” la situació epidemiològica a Espanya respecte al covid-19. Ho ha dit a la roda de premsa posterior al Consell Interterritorial de Salut, on s’han posat en comú diversos temes amb la resta de consellers de les diferents comunitats autònomes. Darias ha parlat d’uns nivells “baixos de risc” que ha atribuït directament a la gran cobertura vacunal de l’estat espanyol. “Estem en unes condicions òptimes per tenir el virus acorralat, estem en una situació certament diferenciada de la resta de l’entorn europeu”, ha subratllat. Tot i això ha demanat no abaixar la guàrdia i seguir mantenint les mesures de prevenció.
En aquest sentit, tot i el lleuger repunt dels darrers 15 dies, la ministra ha insistit en una certa tendència a un descens “progressiu” pel que fa a l’ocupació hospitalària, els pacients ingressats a les UCI, així com el nombre de defuncions.

Pel que fa a la preocupació relacionada amb l’entrada de noves variants, Darias ha detallat que actualment la variant delta ja és la predominant, amb pràcticament un 100%, i que hi ha un 5% de casos que corresponen a la delta plus.

La titular del ministeri també ha aprofitat per anunciar que s’ha aprovat la modificació de criteris per el repartiment pandèmic, així com el repartiment de fons per a formació continuada del personal sanitari que s’eleva fins als 10 milions d’euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.