El Consell Insular presenta les bases del Pla de Comerç als ajuntaments de Menorca Durant els pròxims mesos s’establiran taules de treball amb els diferents municipis per definir les necessitats i casuístiques locals

 

El conseller d’Economia i Territori, Josep Pastrana, ha presentat aquest matí les bases del Pla de Comerç, a través del qual es vol promoure la competitivitat del comerç a l’illa de Menorca, a la Comissió de Presidents Locals de Menorca. Es tracta del tret de sortida del document marc en matèria de comerç local a través del qual es pretén establir les línies d’actuació que la institució insular seguirà durant els pròxims anys.

Com ha manifestat el conseller d’Economia i Territori, Josep Pastrana, ‘aquest pla estratègic ha de servir per impulsar el comerç local en un moment de recuperació econòmica i on és necessari que l’administració pública faci costat als petits comerciants. La nostra finalitat és seguir apostant per la dinamització de l’activitat comercial a Menorca’.

L’objectiu de la presentació ha estat explicar les línies generals i establir un pla de treball conjunt amb visió estratègica que permeti definir les línies de treball, així com els programes i accions específiques a implementar al llarg dels pròxims anys, i contribueixi a la competitivitat del teixit econòmic i faciliti la innovació i emprenedoria local dins l’àmbit comercial, per revitalitzar els espais urbans i la seva activitat comercial.

D’aquesta manera, s’ha convidat als diferents representants institucionals municipals a treballar conjuntament per definir les necessitats i casuístiques dels comerços de cada poble, i així recollir-les en el document. Pastrana també ha informat que paral·lelament s’establiran sessions de treball amb l’Associació de Comerciants de Menorca (ASCOME) i les diverses associacions de comerciants municipals per treballar en la mateixa línia.

Per altra banda, el conseller Pastrana ha proposat que el Consell Insular, una vegada recollides les necessitats municipals en el Pla de Comerç, faci de canalitzador dels ajuts europeus en matèria de comerç local amb la finalitat d’optimitzar els recursos i d’establir una visió global del conjunt de comerços de Menorca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.