Actes 8 Març

La UE lamenta que el Regne Unit no faci “cap moviment” per trobar una solució a Irlanda del Nord Sefcovic avisa Londres que trencar l'acord per al Brexit tindrà "greus conseqüències"

Ursula von der Leyen i Boris Johnson
ACN Brussel·les .- El vicepresident de la Comissió Europea per a les Relacions Institucionals, Maros Sefcovic, ha lamentat aquest divendres que el Regne Unit no faci “cap moviment” per trobar una solució a Irlanda del Nord. Després de la reunió a Brussel·les amb el secretari britànic per al Brexit, David Frost, Sefcovic ha reclamat a Londres negociar “de manera sincera” i ha avisat que invocar l’article 16, que permet a una de les parts suspendre part de l’acord per “dificultats econòmiques, socials o mediambientals greus”, tindrà “greus conseqüències” per a Irlanda del Nord, però també per a la relació entre el club comunitari i el Regne Unit.
La d’aquest divendres ha estat la tercera reunió entre representants de la Unió Euorpea i el Regne Unit per intentar trobar una solució a Irlanda del Nord. En una compareixença després de la trobada, Sefcovic ha dit que el club comunitari ha fet un “gran moviment” amb una proposta que permet reduir els controls en un 80%.

En canvi, el vicepresident de l’executiu europeu ha titllat de “decebedor” que el Regne Unit “no hagi fet cap moviment” per trobar una solució. “La pròxima setmana serà important”, ha dit Sefcovic, que ha anunciat que les converses amb els britànics continuen ara a nivell d’experts i que viatjarà a Londres el 12 de novembre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.