Les Illes Balears acudeixen a la COP26 amb l’objectiu d’impulsar les mesures de mitigació i adaptació contra el canvi climàtic El vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes, participarà a diversos esdeveniments organitzats per la ONU, la Comissió Europea o l’Euroregió Les Illes Balears participaran, del 8 al 10 de novembre, a la cimera internacional sobre el canvi climàtic (COP26) que se celebra a la ciutat escocesa de Glasgow al Regne Unit. 

 

L’objectiu serà donar a conèixer totes les mesures de mitigació i adaptació que estan prenent les Illes Balears enfront del canvi climàtic emparades sota la Llei de transició energètica i canvi climàtic, pionera en l’Estat espanyol. A més, es pretén recaptar informació per tal d‘impulsar el canvi a nous models econòmics i territorials de governança climàtica i la implementació de projectes pilot per a l’adaptació de les Illes mitjançant reunions amb territoris i entitats que treballin a territoris insulars i a la Mediterrània.

El vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, participarà com a part de la delegació espanyola en aquesta cimera junt amb el director general d’Energia i Canvi Climàtic del Govern, Pep Malagrava.

En aquest sentit, Yllanes participarà en un side event organitzat per la Comissió Europea sobre la formulació de polítiques per a la implementació de solucions regionals innovadores per a l’adaptació al canvi climàtic. Aquest esdeveniment presenta iniciatives vinculades a les innovacions en polítiques climàtiques (fulls de ruta d’adaptació a la transició climàtica, energètica i de l’economia blava), així com projectes d’aplicació pràctica. El vicepresident compartirà espai en aquest esdeveniment amb la Viceconsellera basca de Sostenibilitat Mediambiental, el President del Comitè de les Regions, el Ministre de Groenlàndia d’Energia i Medi Ambient i el Ministre de Nova Caledònia encarregat de transició ecològica.

Així mateix, Yllanes serà partícip d’un esdeveniment organitzat per l’ONU sobre l’augment de l’ambició de resiliència i el lideratge d’illes petites. En aquest apartat, el Govern vol mostrar junt amb Dominica i la ONU, el lideratge de les illes petites, com les Balears, en el desenvolupament d’objectius d’adaptació, l’establiment d’objectius ambiciosos, i la integració de l’adaptació i la resiliència en els ministeris i les activitats sectorials.

D’altra banda, el vicepresident també participarà amb la Consellera catalana d’Acció Climàtica  i la Vicepresidenta de la Regió d’Occitània, en la presentació del Pacte Euromediterrani per a la Mitigació i l’Adaptació al Canvi Climàtic,centrat a promoure les actuacions per tal d’augmentar la seva resiliència i fer front a l’emergència climàtica global de forma conjunta en una regió tan vulnerable segons els estudis de l’IPCC.

Durant les jornades de la cimera, la delegació balear aprofitarà també per a mantenir diferents reunions de treball amb altres regions espanyoles i internacionals que comparteixen les mateixes inquietuds enfront del canvi climàtic.

Es pot trobar tota la informació sobre la COP26 en l’enllaç següent: https://unfccc.int/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.