Menorca presenta l’experiència de governança compartida de Torre d’en Galmés La Fundació Foment del Turisme (FFTM) ha participat a Palma en la I Trobada del Grup de Treball de Patrimoni Cultural de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents

Identificar bones pràctiques en la conservació, preservació, gestió i explotació del patrimoni amb finalitat turística és l’objectiu del Grup de Treball de Patrimoni Cultural de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents, de la qual Menorca forma part. Els passats dies 25 i 26 d’octubre es va celebrar a Palma la primera reunió d’aquest grup, amb la participació de més de 45 experts en patrimoni cultural.

La trobada va servir per a compartir experiències sobre bones pràctiques en la gestió del patrimoni cultural. Des de Menorca, la responsable de Turisme Cultural de la Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM), Carmen Lara, va exposar el cas de governança compartida del poblat talaiòtic de Torre d’en Galmés com a exemple de sostenibilitat en la gestió del patrimoni. La Fundació és l’encarregada de la gestió del recinte, encara que en aquesta labor intervenen també altres administracions com l’Ajuntament d’Alaior o el Consell Insular. Segons Carmen Lara, l’experiència de cogovernança de Torre d’en Galmés és molt positiva, ja que ha aconseguit que el jaciment es converteixi en patrimoni viu, un lloc on es desenvolupen des de recerques arqueològiques fins a actuacions musicals passant per labors de voluntariat.

La xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents (DTI) és un projecte pioner a escala internacional, proposat per la Secretaria d’Estat de Turisme, que té com a objectiu implantar un nou model de millora de la competitivitat i el desenvolupament turístic basat en la governança sostenible i la corresponsabilitat turística. Les destinacions turístiques innovadores garanteixen el desenvolupament sostenible del territori, facilitant la integració del visitant amb l’entorn, la qual cosa incrementa la qualitat de la seva experiència i millora la qualitat de vida del resident. La Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents està composta per 347 membres, dels quals 226 són destins.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.