Arnau Blanch: “Deixar Arnau Griso és el millor que podíem fer per mantenir la nostra amistat i la salut mental” El grup nascut a YouTube s'acomiada amb un segon disc "més intimista i madur" i una vintena de concerts

El duet artístic Arnau Griso, format pels músics Eric Griso i Arnau Blanch.
ACN Barcelona .- El duet artístic Arnau Griso, format per Arnau Blanch i Eric Griso, diu adeu, després de deu anys de la seva formació, amb el disc de pop rock ‘Eric Blanch’, molt més “intimista i madur” que l’anterior, i una gira amb una vintena de concerts per tot l’estat espanyol entre febrer i març de 2022. El grup nascut a YouTube posa punt final, així, a una aventura que va començar el 2011 “com a broma digital”. “És un moment estrany per deixar el grup Arnau Griso, però és el millor que podíem fer per mantenir sobretot la nostra amistat i fins i tot la salut mental”, assenyala Arnau Blanch, en una entrevista amb l’ACN.
La “banda de dos”, com s’autoanomenen, va començar el 2011 penjant un tema anual a YouTube “amb l’única pretensió de fer riure els amics”. Però poc a poc el boca-orella els va fer “viure en primera persona el meravellós poder i la màgia d’Internet”, que els va “catapultar” a ser músics per “demanda popular”. L’any 2018 van fer el primer concert i aleshores van “descobrir” que els “números a la pantalla” eren “persones de carn i ossos que estaven disposades a cantar” la seva música.

Blanch explica que dir ara adeu al grup és “empresarialment una decisió dolentíssima i humanament, contranatural”. Tot i això, afirma que és una bona decisió i “és el que s’ha de fer per assegurar-se un futur”. Creu que és “un moment estrany per deixar-ho, però és el millor que podíem fer per mantenir la nostra amistat i la nostra salut mental”.

Eric Griso afegeix que hi ha tota una cara de l’ofici de músic que la gent no veu i és quan “t’exposes i la pressió que et fa molt esclau i desgasta”. “El fet de portar-ho en parella”, diu, “té coses molt bones perquè la càrrega es reparteix, però t’has de posar d’acord amb tot i és un repte molt difícil d’aconseguir”.

En qualsevol cas, Griso confessa que té vocació de seguir creant música. “És inevitable perquè un cop ho has tastat, és com una malaltia que s’apodera de tu”.

El disc final d’Arnau Griso va arribar aquest divendres amb el nou tema ‘Carta al hijo que aún no tengo’. ‘Eric Blanch’ és el segon treball del grup després del seu primer àlbum ‘Revolución bananera’.

Griso diu que el segon disc té un punt “més nostàlgic i reflexiu” que el primer. Assegura que li han posat el nom d”Eric Blanch’ perquè és “com la cara B del projecte i és un disc més intimista i madur. El llistó estava molt baix respecte maduresa perquè el primer disc era tot humor i al segon es nota aquesta turbulència i època que hem passat dins del grup i com a societat”.

El guitarrista explica que al disc recorren diversos temes, des d’una crítica al menjar a domicili i com “s’explota als repartidors” fins a un tema que parla de com els agradaria deixar el món. Així mateix, el disc inclou la primera cançó en català del grup que es diu ‘Tu no volies res’ i que tracta sobre “captadors d’ONG que et persegueixen per Plaça Catalunya” i una història d’amor que sorgeix en aquest context.

Gira

El grup ha venut 10.000 entrades de la gira de comiat des que el 14 d’octubre es va oficialitzar la separació amb ‘sold out’ a llocs com Barcelona (Razzmatazz, 13 de febrer), Madrid (La Riviera, 27 de febrer) i Zaragoza (Oasis, 5 de març).

Pel que fa la gira, Blanch diu que és l’última i que no la volen allargar fins a l’infinit perquè seria “contraproduent”, però volien agrair al públic que els “ha aguantat durant tot aquest temps”.

Blanch manifesta que han produït el disc pensant també en els concerts en directe. “Quan toques cançons que ho ‘peten’ en concert et donen vida i hi ha temes al disc que tenim ganes de tocar en directe perquè té pinta que seran d’aquests moments que no oblides i gaudeixes i el públic ho viurà molt”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.