La CUP sobre la negativa d’incloure quotes de català a la llei audiovisual: “No n’esperem res de l’estat espanyol” El partit insta la Generalitat a dotar-se dels seus propis "mecanismes" per defensar la llengua

El diputat de la CUP, Xavier Pellicer
ACN Perpinyà .- La CUP no s’ha mostrat sorpresa per la negativa del govern espanyol d’incloure quotes de català a la llei audiovisual. Ho ha dit aquest dissabte el diputat Xavier Pellicer a Perpinyà, on ha assegurat que “no n’esperen res de l’estat espanyol” i que ja “ha demostrat la seva actitud”. Pellicer ha reaccionat d’aquesta forma a les declaracions que ha fet el ministre de la Presidència del govern central, Félix Bolaños, en una entrevista on ha apuntat que no hi ha un percentatge concret, però que es treballarà per donar suport i defensar les llengües cooficials. Per això, la formació creu que cal deixar de dependre de les “dinàmiques” de l’Estat i ha instat la Generalitat a dotar-se dels seus propis “mecanismes”.
Pellicer també ha parlat de l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat, els quals ha insistit que hauran de tenir un marcat accent social si volen comptar amb el suport de la CUP. En aquest sentit, el diputat ha lamentat que el Govern no està complint amb els acords de mínims, i ha explicat que demà la seva formació engegarà la maquinària interna per posar sobre la taula un calendari de debat.

Pel que fa a la manifestació en motiu de la Diada de Catalunya Nord a Perpinyà, el diputat ha recordat que la formació defensa “el moviment sobiranista” també en aquesta zona, i ha insistit en que exerciran de “resistència” a la dreta i l’extremadreta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.