La Marató dels 30 anys tindrà 30 presentadors que sumaran forces per la salut mental Lídia Heredia, Raquel Sans, Jordi Basté, Mònica Terribas, Toni Cruanyes i Josep Cuní participaran en el programa

La periodista Mònica Terribas
ACN Barcelona .- La Marató de TV3, que se celebrarà el 19 de desembre, serà un programa “més coral que mai”, ja que, en el 30è aniversari de la celebració del programa hi haurà 30 presentadors per sumar forces per la salut mental. Abans, i com és habitual, Roger Escapa donarà el tret de sortida a La Marató des de Catalunya Ràdio amb ‘El suplement’. Per part de TV3, hi haurà la participació d’algunes de les cares més emblemàtiques de la cadena, com Lídia Heredia Raquel Sans, Laura Rosel, Núria Solé, Roger de Gràcia, Gemma Nierga, Ramon Gener, Xavi Coral, Espartac Peran, Ariadna Oltra, Òscar Dalmau, Jordi Basté, Mònica Terribas, Josep Cuní, Toni Cruanyes, Ana Boadas i Josep Cuní.
També hi haurà Helena Garcia Melero, Albert Om, Antoni Bassas, Ramon Pellicer, Carles Francino i Quim Masferrer, entre altres cares destacades. Tots ells acompanyaran l’espectador des de les diferents seus pel territori, a les seus telefòniques, en gravacions “molt sorprenents” i al plató.

Trencar estigmes

Segons ha informat la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), aquesta posada en escena implicarà una “gran mobilització” per tal de trencar els estigmes i tabús que acompanyen els problemes de salut mental.

Tots ells ajudaran a parlar obertament de salut mental, a sensibilitzar sobre la necessitat de fer recerca i de demanar ajuda a temps, a escoltar les vivències dels testimonis en primera persona i a divulgar sobre la duresa de conviure amb un d’aquests trastorns. Aquesta edició vol fer valdre que tothom pot tenir un trastorn mental al llarg de la seva vida, així com la importància de la prevenció en la infantesa i la joventut. També vol reivindicar que cal aprendre a reconèixer els símptomes d’aquestes malalties, ja que només així s’acabarà trencant l’estigma que encara acompanya aquests trastorns.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.