Comunicat dels Amics des Camí den Kane: “Seguim reafirmant el dret de pas pel tram de Camí d’en Kane que passa per Binimoti Segons el Codi Civil “el camí públic pot romandre en desús, es pot haver emboscat, el poden haver llaurat, però jurídicament segueix existint. Per tant, l’abandó del camí públic no comporta necessàriament la pèrdua de la titularitat pública”.

Sobre la sentència del judici de Binimoti del passat dia 29 d’octubre, Amics des Camí d’en Kane volem dir:

1-No sabem quins paràmetres ha fet servir el jutge per dir que hi ha manca d’INTERÈS GENERAL en la recuperació del camí de Binimoti, però ACK hem vist unanimitat dels partits polítics amb representació de tot el poble de Ferreries en aquest tema.

2-En contraposició al fet que se digui que no s’ha fet manteniment d’aquest camí,  ACK hem vist que Binimoti ha posat tots els impediments possibles i que ha pogut per impedir fer la feina d’aquest manteniment barreres, parets, etc.

3-El jutge diu que el camí és privat sense cap prova ni document que així ho acrediti, com sí hi ha proves de compra-venda dels trams de Terra Roja i Santa Rita (aquest darrer amb un acord de dret de pas).

4-Segons el Codi Civil “el camí públic pot romandre en desús, es pot haver emboscat, el poden haver llaurat, però jurídicament segueix existint. Per tant, l’abandó del camí públic no comporta necessàriament la pèrdua de la titularitat pública”.

5- Els arguments històrics també són vàlids i importants per determinar si un camí és públic, i tant que sí.

6-Valoram positivament que l’ajuntament de Ferreries hagi presentat recurs a l’Audiència Provincial de Palma per tal seguir demostrant i convencent del caràcter públic del tram de Camí d’en Kane que passa per Binimoti.

Per tot açò, i molt més, ACK ens seguim reafirmant i seguirem reclamant el dret de pas pel tram de Camí d’en Kane que passa per Binimoti, que és, en definitiva, un camí històric i públic per a tota la gent que el vulgui gaudir.

Amics des Camí d’en Kane de Ferreries

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.