Els centres de salut de Menorca comencen avui la campanya de vaccinació combinada de grip i COVID-19 En el primer dia es vaccinen 593 persones. La campanya es perllongarà fins el dia 25 d’aquest mes

L’Àrea de Salut de Menorca comença avui la campanya de vaccinació combinada amb el vaccins de la grip estacional i la COVID-19, una campanya que es perllongarà fins el 25 de novembre i que es durà a terme a tots els centres d’Atenció Primària.

La població diana són 10.027 persones a partir de 70 anys que ja tenen la pauta completa de la vaccinació contra els SARS CoV-2 amb vaccins ARN missatger i els que tenen entre 65 i 69 anys que van rebre el compost monodosis de Janssen. De total, el 78,3% ja han estat citats.

Els majors que van rebre en el seu moment el compost de Pfizer (9.100 persones) son citats a través d’Infovacuna per acudir als seus respectius centres de salut, unitats bàsiques o dispensaris de cada poble, mentre que l’Àrea de Salut s’ha encarregat de contactar amb els usuaris que han de rebre la tercera dosi de recordatori de Moderna (652 persones), un procés que duran a terme les infermeres responsables de la vaccinació contra la COVID-19 de Canal Salat, Es Banyer i Dalt Sant Joan. Segons explica la cap d’infermeria, Bàrbara Duque, s’ha optat per fer circuïts completament independents per oferir les màximes garanties de seguretat als pacients donat que es tracta de vaccins i dosis diferents. Les 275 persones que van ser vaccinades amb Janssen es citaran al llarg dels propers dies.

Durant la jornada d’avui, estan citades un total de 593 persones a tots els centres de Primària, excepte Es Migjorn Gran i Cala en Porter, que comencen la campanya dimecres i divendres, respectivament.

Del total de la població diana, de moment:

  • –  un 51,5% ha optat per a la vaccinació combinada de COVID-19 i grip (5.167

    persones)

  • –  un 12,6% només volen rebre la tercera dosis del vaccí contra la COVID-19 (1.264

    persones)

\ La població diana d’aquesta campanya son 10.027 persones, el 78,3% de les quals ja estan citades.

\ En el primer dia es vaccinen 593 persones. La campanya es perllongarà fins el dia 25 d’aquest mes.

– un 8,3% ha rebutjat la vaccinació combinada (825 persones). Aquest grup tindrà l’opció de protegir-se de la grip estacional durant el període de la campanya obert a la població en general, si així ho desitgen.

Es tracta de percentatges provisionals si tenim en compte que hi ha 359 persones pendents de citar; i que el 24% restant (2.412) són persones que per diferents motius personals han decidit posposar la vaccinació o que, fins a dia d’avui, encara no han pogut ser localitzades pels serveis de citació. En aquest sentit, Bàrbara Duque explica que les persones que estan dins la població diana i no han estat citades, poden acudir als seus centres de salut i sol·licitar ser incloses dins les agendes de vaccinació combinada.

L’Àrea de Salut també te previst organitzar equips d’infermeria que es desplacin als domicilis de les 282 persones que volen rebre la vaccinació combinada però no poden acudir als seus centres de salut per problemes de mobilitat.

També avui dilluns, i fins el 17 de desembre, es dur a terme la campanya de vaccinació antigripal per a les dones embarassades a partir de la setmana 27 de gestació. En aquest cas, l’administració del vaccí es fa a les pròpies consultes de les comares als centres de salut o bé a l’Hospital Mateu Orfila a partir de la setmana 39 d’embaràs. Cada gestant ha de demanar cita amb la seva comare.

Bàrbara Duque agraeix públicament i destaca la feina que duen a terme els infermers i infermeres de l’Àrea de Salut de Menorca per tirar endavant totes les campanyes de vaccinació i, en especial, “una campanya com aquesta tant complexa des del punt de vista logístic i organitzatiu, que es fa sense alterar l’activitat assistencial ordinària d’aquests professionals sanitaris”, explica la cap d’infermeria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Xuroa Menorca
Ajudes lloguer 2021
Prevenció d'incendis forestals a zones habitades, Govern Balear
Vacuna't del grip