Maite Salord, Premi Proa amb la novel·la “El país de l’altra riba”

L’escriptora  Maite Salord Ripoll (Ciutadella,1965) ha estat la guanyadora del III Premi Proa amb la novel·la “El país de l’altra riba”, que narra la història d’un grup de personatges exiliats a Algèria durant la Segona Guerra Mundial. La novel·la arrenca el febrer del 1943 amb el naufragi del Junker 88, un avió alemany que venia de bombardejar la costa nord de l’Àfrica. Alguns dels seus tripulants aconsegueixen sobreviure a l’accident gràcies a un grup de pescadors menorquins, i aquest episodi connecta amb l’Alfred i en Daniel Gold, un avi i el seu net jueus que s’instal·len a Alger fugint dels nazis i obren una petita sastreria. Allà establiran amistat amb Michel Bisset, un colon francès que regenta un dels restaurants més importants de la capital, el Cafè de París. La guerra d’Algèria serà determinant per a tots ells i Menorca s’alçarà com una possibilitat de retorn.

El premi Proa està dotat amb 40.000 euros i la novel·la es publicarà el dia 17 de novembre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.