El PP reclama al Govern que exigeixi a les navilieres mesures per controlar el desplaçament dels adolescents a les festes de Sant Joan

El Partit Popular reclama al Govern Armengol una major eficàcia i més controls per garantir l’aplicació de les normes i condicions que regeixen en els trajectes marítims a la ruta Alcúdia-Ciutadella, durant les festes de Sant Joan i també els dies previs.

Aquesta petició es produeix després d’obtenir resposta del Govern a la bateria de vuit preguntes registrades al Parlament sobre les mesures per ordenar i limitar l’arribada de vaixells al port de Son Blanc de Ciutadella, així com els controls per als adolescents que s’hi desplacen trajectes marítims i el consum d’alcohol durant la travessia.

La diputada Asunción Pons, autora d’aquestes preguntes parlamentàries, explica que “cal aplicar criteris i mesures per ordenar i incrementar el control del trajecte Alcudia-Ciutadella a les festes de Sant Joan, quan es registra l’afluència de milers de persones, molts d’ells adolescents i joves, amb un gran nombre de menors d’edat”.

Segons va informar l’Ajuntament de Ciutadella el 17 de setembre passat, després de la reunió que va celebrar la comissió de seguiment de les festes de Sant Joan, es va demanar si es podia limitar el nombre de vaixells que arriben a Son Blanc durant les dates de les festes, i que la resposta de Ports de les Illes Balears va ser que “aquesta seria una mesura contrària a la llei i que, per tant, no s’aplicarà”.
La parlamentària autonòmica i secretària de Política Territorial del Partit Popular de Menorca va preguntar al Govern Armengol si compta amb mesures per controlar l’arribada de vaixells al port de Ciutadella durant aquests dies.

Altres qüestions que va plantejar Asunción Pons consisteixen en si té capacitat el Govern per modificar i ordenar els horaris i trajectes dels vaixells que operen al port de Ciutadella i si són les navilieres els que fixen els horaris i els trajectes dels vaixells que operen al vaixell port de Son Blanc.

En aquesta bateria de preguntes -que van ser registrades l’1 d’octubre- també va preguntar quines són les mesures de control que aplicarà Ports de les Illes Balears per als adolescents que es vulguin desplaçar a Ciutadella durant les festes de Sant Joan. Al mateix temps va sol·licitar si poden embarcar els adolescents amb begudes alcohòliques als vaixells que cobreixen les rutes als vaixells que cobreixen les rutes als ports que depenen de Ports de les Illes Balears.

La diputada del PP-Menorca va plantejar al Govern Armengol si té intenció de demanar a les navilieres que operen al port de Son Blanc que apliquin mesures de control pel consum d’alcohol durant els trajectes, amb especial atenció als menors d’edat. I finalment, va preguntar quan es durà a terme i en què consistirà la revisió de les campanyes de promoció relacionades amb les festes de Sant Joan que duen a terme les navilieres que operen al port de Son Blanc. Begudes alcohòliques i control dels menors.

En les respostes, el Govern manifesta que -segons el que indiquen les navilieres- “en cas que els passatgers introdueixin a bord begudes alcohòliques seran requisades fins a l’arribada al port de destinació, i la venda de begudes alcohòliques a menors està prohibida ”. Segons el Govern, “no és possible el consum d’alcohol per a menors durant el trajecte”. Per això, el Partit Popular reclama que s’incrementin els controls i la vigilància a fi que es compleixi i apliqui aquesta prohibició.

Sobre les mesures de control que aplicarà Ports de les Illes Balears als menors que es vulguin desplaçar a Ciutadella durant les festes de Sant Joan, respon el Govern que seran “les mateixes per a la resta de persones que vulguin fer un viatge en transport marítim”. Davant aquesta resposta, el Partit Popular considera que tant Ports de les Illes Balears com les navilieres han d’augmentar i extremar el control sobre els joves i adolescents.

Campanyes de crida a la responsabilitat

El Govern s’empara al “Tractat de Funcionament de la Unió Europea” per rebutjar la limitació en el nombre de vaixells durant les festes de Sant Joan perquè “suposa una limitació a la mobilitat, que és contrària, a més, a la Constitució Espanyola i únicament es podria fer amb la declaració d’un estat d’alarma”. Davant d’aquestes resposta, el Partit Popular reclama altres mesures i controls als trajectes Alcúdia-Ciutadella durant les festes de Sant Joan i els dies previs, amb l’aplicació de les condicions en vigor, per evitar-ne la vulneració.

Entre altres actuacions, la diputada Asunción Pons reclama al Govern i a l’Ajuntament de Ciutadella que defineixin el contingut i l’organització de campanyes conjuntes de crida a la responsabilitat, tal com anuncia el Govern. “Aquestes campanyes s’han de definir i concretar, a fi de complir que es faci extensiva a l’aeroport de Menorca i al port de Maó, que són altres portes d’entrada a l’illa dels participants a les festes de Sant Joan”, declara Asunción Pons .

Horeca Menorca, feria Hostelería y restauración 2023

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca