Menorca com a marca

Aquesta ha estat una gran setmana per Menorca, i no ho deim en el sentit climatològic, evidentment.

Els formatgers menorquins han tornat a veure recompensada la seva feina a una fira internacional. En aquesta ocasió han estat els premis World Cheese Awards que s’han lliurat al marc de la fira més important a nivell mundial del sector formatger celebrada a Astúries. Son Piris, Son Sivineta o Son Mercer, entre d’altres, són alguns dels guardonats amb sengles medalles reconeixedores del bon saber fer dels nostres productors locals. També hem conegut que la mel Dolçamar, del productor ciutadellenc Antoni Anglada Comella ha estat elegida, per quart any consecutiu, la millor mel de flors de l’estat espanyol. El jurat ha premiat l’esforç d’una feina constant i el treballar en un entorn únic com és el paisatge de la nostra estimada Menorca. I per arrodonir la setmana, s’ha fet públic que el premi anual que atorga l’editorial Proa ha estat per a l’escriptora Maite Salord amb la novel·la “El país de l’altra riba”, que narra la història d’un grup d’exiliats a Algèria durant la Segona Guerra Mundial.

Idò sí, els World Cheese Award, el premi a millor mel multifloral d’Espanya i el premi Proa són un molt bon exemple del valor del “producte local” que tant reivindicam des d’aquestes pàgines cada setmana. Producte agroalimentari, producció artística i cultural, comerç de proximitat, els nostres músics, la premsa local…Menorca s’ha de reivindicar com a bressol de grans productors, com a marca d’excel·lència, com a entorn idíl·lic per emprenedors, com a seu de coneixement. Marques com Menorca Pulsar o Premi Born han de ser presents a les campanyes de promoció. Tots aquests valors (i molts més) que tenim també s’han de vendre a l’exterior, també ens ajudaran a desestacionalitzar i també ens ajudaran a atreure un turisme diferent. Aquesta setmana ha quedat demostrat una vegada més que la producció local té prou nivell per representar Menorca de cara a l’exterior.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Xuroa Menorca
Ajudes lloguer 2021
Prevenció d'incendis forestals a zones habitades, Govern Balear
Vacuna't del grip