El Parc Nacional de Cabrera acull la investigació més ambiciosa fins ara sobre el captiveri de presoners francesos a l’illa gran Entre 1809 i 1814, més de dotze mil soldats napoleònics capturats per l’exèrcit espanyol van ser deportats a l’illa de Cabrera

Un equip format per dotze investigadors de l’Institut Nacional de Recerca Arqueològica Preventiva (INRAP, per les seves sigles en francès) i del col·lectiu AASCAR es troba al Parc Nacional Maritimo-Terrestre de l’arxipèlag de Cabrera realitzant una primera missió d’exploració amb l’objectiu de recopilar dades sobre el captiveri de presoners francesos a l’illa de Cabrera a principis del segle XIX.

La direcció del Parc Nacional i el departament de Patrimoni del Consell de Mallorca han donat suport a l’organització d’una investigació sense precedents que s’ha centrat, primerament, al lloc del cementiri, una profunda vall rocosa coberta de vegetació densa, batejat pels captius com a “vall de la Mort”.

Dos dels sis campaments establerts al voltant del port natural també són objecte de recerca de superfície (amb diferents mètodes de detecció). En aquest sentit, l’equip ja ha descobert la presència d’artefactes diversos, especialment botons d’uniforme.

Entre 1809 i 1814, més de dotze mil soldats napoleònics, capturats per l’exèrcit espanyol després de la batalla de Bailén, van ser deportats a l’illa de Cabrera. Pocs d’ells van sobreviure a cinc anys de captivitat.

La missió s’enmarca en el projecte “Any Napoleó 2021”. El comitè científic reuneix historiadors de la Fondation Napoléon i del Departament d’Història de la Defensa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.