Actes 8 Març

Les reserves hídriques de les Illes Balears es mantenen al 47 % A Menorca les reserves hídriques són del 51%

Les reserves hídriques de les Illes Balears es mantenen al 47% el mes d’octubre. Cal subratllar que els anàlisis piezomètrics als aqüífers s’han realitzat abans dels darrers episodis de pluges intenses que està patint l’arxipèlag. Tot i així, la situació és bastant pitjor que la del mateix mes de l’any passat, quan les reserves hídriques es trobaven al 62%.

La situació per illes és la següent: Mallorca (47%), Menorca (51%), Eivissa (46%) i Formentera (56%).

Respecte a les Unitats de Demanda (UD), la de Formentera recupera l’escenari de normalitat però les UD Palma-Alcúdia i Tramuntana Sud entren en l’escenari de prealerta de sequera. Per tant, set de les 10 UD de les Illes Balears es troben en escenari de prealerta i necessitaran tres mesos en situació de normalitat per sortir-ne.

Les dades de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) indiquen que l’octubre ha estat un mes normal en quant a precipitacions a les Illes Balears, ja que de mitjana s’han acumulat 56,5 l/m2, tot i que amb grans diferències per illes. A Mallorca, per exemple, ha estat un mes sec (han plogut 53,8 l/m2, un 32% menys que la mitjana històrica); a Eivissa, en canvi, ha estat un mes molt humit (103 l/m2, un 63% per sobre de la mitjana); i a Formentera, humit (57,4 l/m2, un 27,8% per sobre de la mitjana). A Menorca, ha estat un mes sec (39,6 /m2, un 43% menys de l’habitual en aquest mes de l’any).

El dèficit interanual de precipitacions es manté a totes les illes excepte a les Pitiüses. En el conjunt de l’arxipèlag, la precipitació es troba un 13% per sota la mitjana. Per illes, Mallorca està 17 punts per sota i Menorca, a 9. Els registres de les Pitiüses, en canvi, es troben un 8% per sobre de la mitjana històrica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.