L’Institut Balear de l’Energia licita les obres de quatre instal·lacions fotovoltaiques d’autoconsum, una d’elles a Menorca Ciutadella La de Ciutadella, té unpressupost de 67.402,65 euros per a una potència de 39,6 kW, que es traduirà amb una aportació de 57.398 kW h l’any

La Vicepresidència i Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, a través de l’Institut Balear de l’Energia (IBE), ha tret a licitació la construcció de quatre instal·lacions fotovoltaiques amb un pressupost màxim de 408.813,29 euros i una potència instal·lada de 238,56 kW.

Es tracta de dos dels sis autoconsums compartits que impulsa l’Institut Balear de l’Energia enguany, més concretament del de Sant Antoni de Portmany, sobre el CEIP Cervantes, i el de Ciutadella sobre el CEIP Mare de Déu del Toro. La instal·lació de Sant Antoni té un pressupost de 181.975,32 euros per instal·lar una potència de 110 kW, que generarà 167.412 kW h l’any. En el cas de Ciutadella, el pressupost és de 67.402,65 euros per a una potència de 39,6 kW, que es traduirà amb una aportació de 57.398 kW h l’any.

L’energia que produeixin aquestes dues instal·lacions es vendrà a preu de cost als particulars, les empreses i les administracions locals d’ambdós municipis.

Els altres dos contractes que es liciten són dos autoconsums per a instal·lacions de l’Ibsalut: la primera per al Centre de Salut de Son Rutlan, a Palma, on l’IBE té previst construir una instal·lació d’una potència de 48,96 kW, que generarà 74.210,12 kW h l’any i que compta amb un pressupost de 74.069,74 euros, i la segona instal·lació proporcionarà energia al Centre de Salut de Santa Ponça, Calvià, amb una potència de 40 kW, que generarà 55.861 kW h l’any i que compta amb un pressupost de 85.365,57 euros. En els dos casos, l’IBE es farà càrrec de les instal·lacions durant la vida útil i del seu manteniment, i en facturarà l’energia a preu de cost a l’Ibsalut.

Cadascun d’aquests projectes es licita en un lot diferent. Les empreses interessades es poden presentar, com a màxim, a dos d’aquests lots, i es pot adjudicar una única obra a cada licitador. D’aquesta manera, es pretén afavorir la participació de petites i mitjanes empreses. El termini d’execució per a cadascuna de les obres està fixat en 18 setmanes.

Els quatre projectes que impulsa l’Institut Balear de l’Energia s’emmarquen dins les polítiques per augmentar la penetració d’energies renovables i de democratització de l’energia que està duent a terme la Vicepresidència del Govern de les Illes Balears. La seva execució és especialment rellevant no només per la seva vessant ambiental —reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle i de contaminants atmosfèrics— sinó també per l’abaratiment de la factura que produiran als consumidors vulnerables, en el cas dels autoconsums compartits, i a l’Ibsalut en el cas dels centres de salut.

Per a més informació: https://contrataciondelestado.es/wps/portal/!ut/p/b0/Dcq9CoAgEADgR7qlKXBwsKCthkqXONTi8PwpROjta_zgAwM7mISNLqyUE_Jv7bwvTCn0zldk9geTpYr2D7CBAUNONQZ9uqLnLg9hRFLTsy4351cKASVG-QHr9T3X/

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.