Món Perdut Rosat Un vi jove, fresc, amb molta fruita i elaborat amb un cupatge de Garnatxa negra, Cabernet Sauvignon i Merlot.

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam un vi rosat de la DO Empordà. Es tracta del Món Perdut Rosat, dels Cellers Oliveda de Capmany, a Girona. Estam davant un vi jove, fresc, amb molta fruita i elaborat amb un cupatge de Garnatxa negra, Cabernet Sauvignon i Merlot.

Nota de tast

Aspecte: Color maduixa amb tonalitat que ens recorden els gerds.

Nas: Fresc i elegant. Notes agradables de fruita madura combinada amb tocs cítrics.

Boca:  Lleuger i equilibrat. Molt de bo beure, afruitat al paladar. Final notable.

Maridatge

Bunyols de ratjada de Mon Restauranta. Foto: Bep Al·lès©

Molt indicat per a compartir amb els aperitius, carn blanca a la brasa i de manera espacial marida amb els plats de pasta i els arrossos. També peix blau a la graella, fregit o al forn.

Calamars a la romana de Loar, de Ferreries. Foto: Bep Al·lès©

És el vi que ens anirà bé per a compartir unes tapes entre amics o família. Des d’uns calamars a la romana, xipirons arrebossats, escopinyes de gallet al vapor, musclos amb maonesa o cloïsses amb salsa verda. També formatges suaus i mantegosos i embotits no massa contundents.

Cachopo de vedella vermella de Menorca amb sobrassada i formartge de Loar Ferreries. Foto: Bep Al·lès©

Conill amb ametlles o amb ceba, pollastre al curri, pollastre amb gambes i escamarlans, conill a l’allet, conill amb prunes, pollastre al forn, pollastre amb fesols, pits de pollastre o cachopos farcits de formatge i sobrassada de Menorca.

Pizza vegetal de la pizzeria Roma a Ciutadella. Foto: Bep Al·lès©

Marida a la perfecció amb una lasanya de carn, uns espagueti a la bolonyesa o espagueti carbonara. Macarronada de carn, tallarins amb gambes i cloïsses, com també pasta fresca farcida amb salses suaus i pizzes.

Fideua de gambes vermelles i sípia. Foto: Bep Al·lès©

Com tot rosat és la companyia perfecte pels arrossos tant a la paella, cassola de ferro o tià de terra. Arrossos amb bolets de tardor i costella pelada, arròs amb gambes, sípia i pollastre, arròs negre amb calamar, gambes vermelles i carxofes, arròs caldós de peix i marisc… També ens anirà de meravella amb els rissottos italians i les fideuades.

El guanyador del sorteig ha estat el nostre subscriptor Antoni Liz Femenias, que també s’emportà un cantó de formatge semi curat de Son Piris i una botella de mig litre d’oli d’oliva ecològic extra verge de Morverdra Vell.

Si voleu saber més d’aquest vi rosat, jove i fresc que té un execel·lent preu el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca