Monedero, a Palma: “Poc a poc Podemos està aconseguint revertir molt del que va sembrar el PP per buidar la nostra democràcia”

Aquest matí, a la seu de Podem a Palma, s’ha celebrat una jornada de formació dirigida a la militància, amb Juan Carlos Monedero, director de l’Instituto República y Democracia, com a convidat per dur-la a terme. Segons el portaveu de la formació a la capital de les Illes, Jesús Jurado, l’horitzó de la formació és molt clar de cara al 2023: “Continuar enfortint les nostres estructures, i per això necessitem precisament formar-nos adequadament”, ha assegurat.

Jurado ha valorat la jornada com a “molt potent” i de “dia de festa”, ja que l’assitència de més d’una cinquantena de persones militants ha provocat que s’ompli per complet la seu del partit.

Monedero ha començat la seva intervenció dient que Podemos ha acomplit els objectius principals que es va marcar al néixer: treure Rajoy del Govern de l’Estat, acabar amb les polítiques d’austeritat del PP, governar a Espanya. El darrer, ha dit però, estar per cumplir: “crear un partit moviment implantat a tot el territori, quelcom complicat quan no demanes doblers als bancs, i per tant tens més dificultats per obrir seus”, ha apuntat.

El director de l’antic Institut 25M ha declarat davant els mitjans que creu que al 2023 hi haurà “una presidenta dona de l’espai d’Unidas Podemos al Govern de les Illes Balears”, així com també al Govern de l’Estat, i que “poc a poc” s’estan aconseguint revertir “bona part de les coses que va sembrar el PP i que van buidar la nostra democràcia”, i ha apuntat que la formació ho aconseguirà “tot i que no sempre ens trobem al Partit Socialista ajudant”.

Monedero ha recordat la pujada de l’SMI, la posada en marxa de l’Ingrés Mínim Vital, el fre “a la pretensió d’alguns de canviar el còmput de les pensions”, que les grans empreses paguin més imposts o que els lloguers “no es duguin gran part dels nostres sous”.

En aquesta nova etapa, amb la nova direcció coral de Podemos a nivell estatal, amb Ione Belarra, amb Irene Moreno o Lilith Verstrynge, “crec que s’obre una nova etapa que passa per aquest tipus de reunions, per trobar-nos amb la militància, parlar amb ella i escoltar-la, i és el que estem fent”, ha assegurat Monedero.

La jornada ha servit tmbé per debatre sobre un model econòmic neoliberal “que ha quebrat”, i el director de l’Instituto República y Democracia ha recordat que, fa poc, “fins i tot la CEPIME ha reconegut que la globalització no funciona”. També s’ha parlat de la necessitat de reindustrialitar el país, “cosa que ens ha recordat la crisi per la Covid”.

Monedero ha acabat dient que la reunió de la COP26 a Glasgow, “ens recorda que hem de reinvertar-nos econòmicament amb major atenció mediambiental”, i que el moment actual “de molta frustració” “ha propiciat l’ascens de l’extrema dreta”. La possibilitat “de no perdre la democràcia” passa per “tenir consciència i organització”, i per això serveixen aquests tipus d’actes, ha sentenciat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.