Actes 8 Març

S’augmenta la partida destinada a Càritas i Creu Roja per al Programa d’ajuda alimentària

El Ple del Consell Insular de Menorca aprovarà el pròxim dilluns una modificació pressupostària que permetrà augmentar la partida destinada a Càritas Diocesana de Menorca i a Creu Roja Espanyola per al Programa d’ajuda alimentària del Fons d’Ajuda Europea per a les Persones més Desafavorides. Aquesta iniciativa, engegada per la consellera de Benestar Social, Bàrbara Torrent, sorgeix davant l’increment de demanda d’aliments per part dels col·lectius més vulnerables originat per les conseqüències de la Covid-19.

D’aquesta manera, cada entitat rebrà un import màxim de 100.000 €, en lloc dels 80.000 € previstos inicialment. Aquest increment es produeix després que la corporació insular dupliqués aquesta aportació pels pressuposts del 2021 respecte a l’any anterior. Es tracta, així, d’un augment del 150%, amb una aportació total de 200.000 €.

Segons ha manifestat la consellera Bàrbara Torrent ‘la pandèmia de la Covid-19 ha tingut fortes conseqüències econòmiques, augmentant, encara més, les desigualtats socials. Una vegada més han estat els col·lectius més vulnerables els que han patit més. Des del Consell Insular no podem viure d’esquena a aquesta realitat i hem augmentat les partides en ajudes socials per oferir un major acompanyament a aquells que ho estan passant més malament’.

Cal recordar que aquests ajuts se sumen a altres iniciatives aprovades pel Consell com l’aportació extraordinària de 350.000 € per reforçar el personal dels serveis socials municipals; la duplicació de les ajudes destinades a les entitats socials sense afany de lucre que desenvolupen programes d’atenció a persones en l’àmbit social, amb un total de 320.000 €; i l’augment de 250.000 € de la partida de la convocatòria d’ajuts d’emergència social, amb un total de 585.000 €, dirigida als ajuntaments per a la gestió dels ajuts econòmics individuals, temporals i d’emergència social per cobrir les necessitats més bàsiques de les famílies amb ingressos insuficients o que s’han vist afectades pels efectes de la Covid-19.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.