Un centenar de ‘think tanks’ liberals reclamen “un nou ecologisme” Proposen una "tercera via" entre els "negacionistes climàtics" i els que "propugnen el decreixement"

Milers de persones es manifesten a Glasgow per exigir “justícia climàtica”, a Escòcia el 6 de novembre del 2021. 

ACN Barcelona .- Un centenar de ‘think tanks’ liberals han reclamat “un nou ecologisme” en un manifest que han fet públic aquest divendres durant la conferència de l’ONU sobre el canvi climàtic de Glasgow, la COP26. La ‘Declaració Internacional de l’Ecologisme de Mercat’ presenta “quatre pilars fonamentals: l’economia de mercat (contra les subvencions als combustibles fòssils, els monopolis energètics i la captura regulatòria), els drets de propietat, la descentralització i el paper de la innovació tecnologia i l’emprenedoria”. El “nou ecologisme” que reclamen exigeix que empreses, comerç i comunitats locals siguin “corresponsables” i desenvolupin innovacions tecnològiques per abordar el canvi climàtic i l’ús sostenible de recursos.

Ja no hi ha marge per a un bloqueig polític. És hora d’actuacions reals i solucions reals. Només una resposta policèntrica garantirà la veritable sostenibilitat ambiental”, ha indicat Martí Jiménez-Mausbach, director de Recerca de l’Institut Ostrom, un dels ‘think tanks’ que signa el manifest.

“Els humans no són una plaga per al planeta -ha indicat Jiménez-Mausbach- sinó el recurs definitiu”. Entre el “negacionisme climàtic” i “els qui propugnen el decreixement”, el manifest planteja “una tercera via”. “El sistema de preus (també sobre les emissions) i la innovació (en energies renovables, nous materials, emmagatzematge d’energia o biotecnologia…) són les millors eines per transitar a una economia més circular i sostenible”, ha afirmat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.