Aules compromeses amb la transformació social Fina Santiago i Martí March es reuneixen amb els docents que participen en el V Congrés d’Educació per a la Transformació Social, a Vitòria-Gasteiz

 

Un total de 16 docents de centres educatius de Mallorca (8), Menorca (2) i Eivissa (6) assisteixen al V Congrés d’Educació per a la Transformació Social que té lloc a Vitòria-Gasteiz de demà a dissabte en el Palau de Congressos Europa. A més també hi participen tres tècniques de la Direcció General de Cooperació i un tècnic de la Direcció General de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa.

Aquest dimecres la consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, i el conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, s’han reunit amb els participants via telemàtica, un dia abans de la seva participació a la trobada.

L’educació per a la transformació social engloba el conjunt d’accions que la Direcció General de Cooperació impulsa a les Illes Balears per sensibilitzar la ciutadania en qüestions com la vulneració dels drets humans o les desigualtats arreu del planeta. La comunitat educativa és un agent de canvi imprescindible per assolir aquesta major implicació ciutadana.

Per això, des de Cooperació i Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa es formen els centres educatius que participen en el Programa de Centres Educatius per a la Ciutadania Global i Transformadora. L’actual curs compta amb un total de 90 professors i professores inscrits.

El programa, impulsat entre les conselleries d’Afers Socials i Esports i la d’Educació i Formació Professional, es va iniciar el curs 2017-2018 i fins a l’actualitat hi han passat un total de 44 centres, amb la participació d’uns 300 docents. El programa vol fomentar els valors humans en el desenvolupament curricular que es du a terme des dels centres educatius per tal de promoure la igualtat, la solidaritat, el respecte a la natura i als drets humans afavorint les sinergies entre els centres educatius i les entitats socials de cooperació que treballen l’educació per a la transformació social.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.