Actes 8 Març

Educació concedeix més de 883 mil euros en ajuts per a desenvolupar els programes de qualificació inicial La Conselleria d’Educació i Formació Professional mitjançant la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, ha concedit ajuts econòmics per més de 883.000 euros per al desenvolupament de programes de qualificació inicial (PQI) i programes de qualificació inicial específics (PQIE) per al curs 2021-2022.

 

La Conselleria d’Educació i Formació Professional mitjançant la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, ha concedit ajuts econòmics per més de 883.000 euros per al desenvolupament de programes de qualificació inicial (PQI) i programes de qualificació inicial específics (PQIE) per al curs 2021-2022.

En total, la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors concedirà ajuts per un import de 883.826,84 euros. Aquests ajuts s’adrecen a corporacions locals, mancomunitats de municipis, organitzacions no governamentals, associacions professionals i empresarials sense ànim de lucre i entitats d’economia social.

Els programes de qualificació inicial es varen implantar el curs 2016-2017 i fins avui s’han desenvolupat 78 projectes en què han participat més de 1.000 alumnes, amb la col·laboració de diferents entitats i corporacions locals de Mallorca, Menorca i Eivissa. Aquest curs escolar 2021-2022 hi ha en marxa 17 projectes, amb un pressupost de 948.750 euros.

Per lluitar contra l’abandonament escolar prematur

Quant a les característiques d’aquests programes, contribueixen a pal·liar l’abandonament escolar prematur, ja que l’objectiu d’aquests programes és que l’alumnat desenvolupi les capacitats i les destreses suficients per aconseguir les competències professionals pròpies d’una qualificació professional de nivell 1 del Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals, com a mínim, i tenguin la possibilitat d’assolir una inserció sociolaboral satisfactòria d’acord amb les seves habilitats i expectatives personals o que puguin, també, continuar amb la seva formació.

Tota la informació es troba al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB núm. 142, de 16 d’octubre de 2021).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.