El BBVA eleva la remuneració als accionistes fins a una forquilla d’entre el 40% i el 50% L'entitat es proposa arribar sumar 10 milions de clients fins al 2024

 

ACN Barcelona .- El BBVA ha anunciat aquest dijous que augmentarà fins al 40%-50% la remuneració a l’accionista davant el 35%-40% actual. Segons ha explicat l’entitat, en l’abonament es podrà combinar l’efectiu i la recompra d’accions. El BBVA també ha indicat que la remuneració serà ordinària i per tant exclou el pla de recompra d’accions de 3.500 milions d’euros en tractar-se d’una remuneració extraordinària. L’entitat, que aquest dijous celebra l’Investors Day i ha presentat els seus plans fins al 2024, també ha fet públic que el primer tram del programa de recompra d’accions es començarà a executar en breu i no estarà subjecte a un preu màxim de l’acció. D’altra banda, el Grup espera sumar 10 milions de clients fins al 2024.
En un fet rellevant a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), el BBVA ha explicat que modifica la política de retribució a l’accionista en vigor des del 2017 i que aquesta s’implementarà mitjançant la distribució d’una quantitat a compte de l’exercici i un dividend complementari, amb a possibilitat de combinar els repartiments en efectius amb les recompres d’accions. Aquesta opció, segons remarca en el fet rellevant, dependrà de les autoritzacions i aprovacions corresponents.

Un altre dels objectius que s’ha marcat el BBVA és canalitzar 200.000 milions d’euros en finançament sostenible entre 2018 i 2025. “El BBVA té un dels majors nivells d’ambició de la banca europea i així ho demostren els nostres objectius”, ha comentat el conseller delegat de l’entitat, Onur Genç.

En un comunicat, el BBVA també ha explicat que l’estratègia de creixement s’emmarca en un context de canvis profunds que travessa la societat com l’adopció accelerada dels canals digitals i la descarbonització.

Així mateix, sosté que l’actual posició de capital permet créixer de manera rendible en els mercats on és present i augmentar la remuneració a l’accionista. Entre els plans de creixement, hi ha l’OPA anunciada fa pocs dies per adquirir el 50,15% restant de la seva filial a Turquia Garanti BBVA.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.