El Consell d’Europa reclama a Polònia permetre l’accés a organitzacions i periodistes a la frontera amb Bielorússia Mijatović alerta que barrar el pas a la zona evita que arribi ajuda als migrants i perjudica la llibertat d'informació

 

Policies impedeixen l’accés a la premsa i ajuda humanitària a tres quilòmetres del pas fronterer de Kuznica, a Polònia, on milers de migrants i refugiats intenten arribar des de Bielorússia.
ACN Brussel·les .- La comissària pels drets humans del Consell d’Europa, Dunja Mijatović, reclama a Polònia permetre l’accés a organitzacions i periodistes a la frontera amb Bielorússia. Després d’una visita de quatre dies sobre el terreny, Mijatović insta les autoritats poloneses a aixecar la restricció d’accés a la zona perquè impedeix que arribi ajuda humanitària i legal als migrants, “perjudica” la llibertat d’expressió, d’informació i “limita” la transparència i la rendició de comptes. Per la comissària, “la situació de drets humans a la frontera de Polònia amb Bielorússia és alarmant” i demana “accions urgents per protegir la vida de les persones atrapades en les regions fronteres”.
A més, l’informe de Mijatović apunta a una situació “molt polititzada” i avisa que, malgrat les accions “reprovables” de Bielorússia, Polònia ha de respectar les seves obligacions sobre drets humans. “S’ha de trobar una estratègia que posi les persones primer i asseguri el respecte a la dignitat i els drets humans”, diu el text.

D’altra banda, la comissària retreu a Polònia que retorni immediatament migrants perquè no respecta el dret a demanar asil. “Això s’ha de solucionar per permetre que els que estan en territori polonès comencin el procés d’asil i s’avaluï la seva situació en tots els casos”, subratlla.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.