El debat urgent sobre el futur immediat de Menorca

El Cercle d’Economia de Menorca, un ens cada vegada més imprescindible, ha posat damunt la taula aquesta setmana una sèrie de reflexions que aprofundeixen en el debat obert sobre cap a on volem què vagi Menorca. És un debat profund i constant, però, ara més que mai, i vista la situació, més necessari i urgent que mai. Som a temps de redirigir el nostre futur i cal fer-ho sense por però amb consens.

La gestió de l’arribada de visitants i el futur turístic de Menorca és una de les qüestions que preocupen al Cercle d’Economia de Menorca, i, especialment, després d’haver viscut un estiu 2021 ben al límit en molts casos. L’entitat – i molts ciutadans- demana que les administracions adoptin les mesures necessàries per evitar esdevenir un destí massificat. Enguany hem estat ben a prop de traspassar la línia d’”el que volem” a la d’”el que ens sobrepassa”, i aquest perill es pot agreujar amb el retorn del turisme britànic la propera temporada. Dos factors importantíssims poden estirar encara més visitants: la previsible declaració de la Menorca Talaiòtica com a Patrimoni Mundial de la Unesco i que Menorca es convertirà el 2022 en Regió Gastronòmica Europea.

L’entitat menorquina també reflexiona sobre la necessitat de crear una autoritat independent sobre la gestió de la Reserva de Biosfera, que finalment donaria sentit i coherència a n’aquesta declaració històrica que no acaba de tenir forma. La transició ecològica, el Règim Especial de Balears, el tema energètic o el sector agrari són altres temes de vital importància que necessiten definir-se de cara al futur immediat. I el gruix econòmic que ens arribarà en forma de Fons Europeus, ha de deixar de ser una “panacea” o remei universal i concretar-se en terminis que donin tranquil·litat i confiança a la societat i solidesa als projectes presentats.

Amb el seu anàlisi el Cercle d’Economia posa damunt la taula els principals reptes de la Menorca pels propers anys, una Menorca que hem de construir entre tots i que necessita forçosament d’un diàleg constant i urgent entre administracions i ciutadania.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Xuroa Menorca
Ajudes lloguer 2021
Prevenció d'incendis forestals a zones habitades, Govern Balear
Vacuna't del grip